ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤ.ΒΑΛΙΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤ.ΠΕΤΣΑ

Σε τροχιά χρηματοδότησης εντός διμήνου βρίσκεται -όπως επιβεβαιώθηκε σε χθεσινή συνάντηση του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Στέλιου Βαλιάνου με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα στην Αθήνα- μια σειρά έργων ύδρευσης ύψους 6.000.000 ευρώ, αγροτικής οδοποιίας ύψους 900.000 ευρώ, η δημιουργία του Μουσείου Μελιού στην Αρναία, αλλά και η ενίσχυση του Δήμου Αριστοτέλη με έκτακτα κονδύλια για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενα της συνάντησης ήταν η εξασφάλιση πόρων για την  αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Αρναίας (2,2 εκ. Ευρώ), του Παλαιοχωρίου (1,8 εκ ευρώ), του Νεοχωρίου (1,2 εκ ευρώ ) και των Πυργαδικιων (800.000 ευρώ), που όπως συμφωνήθηκε θα εγκριθούν χρηματοδοτικά το επόμενο διάστημα και θα μπουν σε στάδιο διαγωνισμού και υλοποίησης.

Το ίδιο θα συμβεί και με το έργο της αγροτικής οδοποιίας που υποβλήθηκε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης με τελικό φυσικό αντικείμενο την αποκατάσταση, βελτίωση και ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών σε Αμμουλιανή και Αρναία.

Ο Υπουργός ενημέρωσε πως έχει ήδη αξιολογηθεί η πρόταση του Δήμου για δημιουργία Μουσείου Μελιού στην Αρναία και η έγκριση της χρηματοδότησης αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τον Μάρτιο.

Τέλος, εντός των ημερών, και μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου, αναμένεται η χρηματοδότηση του Δήμου Αριστοτέλη με έκτακτα κονδύλια λόγω των τελευταίων φυσικών καταστροφών που στοίχισαν σε οδικές υποδομές και δίκτυα κοινής ωφέλειας.

Η επίσημη ανακοίνωση της έναρξης των έργων με εξασφαλισμένους πόρους, προβλέπεται να γίνει από τον ίδιο τον αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα στην Ιερισσό, στο πλαίσιο επίσκεψης που θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε σχετικά: «Είναι πολύ ενθαρρυντικό να διαπιστώνεις ότι δικαιώνεται η μεθοδική δουλειά της Δημοτικής Διοίκησης αλλά και ο κόπος των εργαζομένων του Δήμου που έχουν υπερβάλει εαυτούς τα δύο τελευταία χρόνια, για την γρήγορη προετοιμασία των φακέλων πλήθους μεγάλων έργων που έχουμε υποβάλει προς χρηματοδότηση από διάφορα προγράμματα και τα οποία θα έρθουν να προστεθούν στα μικρότερα έργα υποδομών της καθημερινότητας, που ήδη υλοποιούνται, σε όλες τις κοινότητες του Δήμου!»

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 9/2/2022]