ΧΙΟΝΙΑΣ, ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν σήμερα στο δήμο Αριστοτέλη – Το πυκνό χιόνι που έπεσε από χτες έχει δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές περιοχές

Με σφοδρότητα χτύπησε ο χιονιάς από χτες πολλές περιοχές της Μακεδονίας. Ολη τη νύχτα χιόνιζε σε ορεινά και ημιορεινά μέρη της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν σήμερα στο δήμο Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης και συγκεκριμένα στις  παρακάτω Κοινότητες:

  • ΑΡΝΑΙΑ 
  • ΣΤΑΝΟΣ
  • ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ
  • ΝΕΟΧΩΡΙ
  • ΒΑΡΒΑΡΑ
  • ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ

Συμπεριλαμβάνονται και οι παιδικοί σταθμοί. Στις υπόλοιπες Κοινότητες τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά. 

Κλειστά και στη Θεσσαλονίκη σχολεία, όπου λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, με απόφαση του δημάρχου Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων στις Δημοτικές Ενότητες Σοχού, Λαχανά και Βερτίσκου θα παραμείνουν σήμερα κλειστές. Όπως αναφέρει ο δήμος στη σχετική ανακοίνωση, οι σχολικές μονάδες στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες θα λειτουργήσουν κανονικά. Ολη τη νύχτα δεν σταμάτησαν οι καθαρισμοί δρόμων αλλά οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουν μετατρέψει σε παγίδες πολλά σημεία του δικτύου.

Στη Φλώρινα η χιονόπτωση ήταν σφοδρή ακόμα και μέσα στην πόλη από χτες το πρωί και σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στην Κοζάνη η έντονη χιονόπτωση ξεκίνησε από προχτές το βράδι και συνεχίστηκε και χτες Οδηγοί αλλά και πεζοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Στην Πιερία σύμφωνα με το olympusmera.gr έχει πέσει πυκνό χιόνι. Ολες οι περιοχές έχουν καλυφθεί από τουλάχιστον 15 πόντους φρέσκο χιόνι.

Στις Σέρρες στα λευκά ντύθηκε το Άγκιστρο Σερρών μετά από την έντονη χιονόπτωση η οποία έπληξε το χωριό χτες το βράδυ. Άμεση η επέμβαση της Αντιπεριφέρειας Σερρών που απέστειλε εκχιονιστικό μηχάνημα, σύμφωνα με το epiloges.tv. Λευκό τοπίο αντίκρυσαν οι κάτοικοι στο Αχλαδοχώρι, αλλά και στην Άνω Βροντού.

Στη Δράμα χιονίζει από το βράδυ της Τρίτης σε όλη την περιοχή του Νευροκοπίου. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, ο δρόμος χρειάζεται προσοχή και από το 17ο χλμ., από τη διασταύρωση Κοκκινογείων οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν αλυσίδες στα οχήματά τους. Επίσης, έχει απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων από 3,5 τόνους και πάνω. Τα φορτηγά θα παραμένουν στο ύψος της Προσοτσάνης και δεν θα μπορούν να μεταβούν προς το Τελωνείο Εξοχής.

Η νέα κακοκαιρία επηρέασε από χτες το πρωί και το νομό Καβάλας με κύριο χαρακτηριστικό τα χιόνια και τις βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με το kavalanews.gr στην Λεκάνη του δήμου Νέστου άρχισε να χιονίζει και σε κάποια σημεία το έστρωσε.

Στα πλοία

Προβήματα σημειώνονται σήμερα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν στα πελάγη τα 8 και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με σχετικά δελτίων των ακτοπλοϊκών εταιρειών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα εκτελεστούν τα πρωινά δρομολόγια για τις Κυκλάδες. Επίσης δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας για Κυκλάδες και του Λαυρίου για Κέα και Κύθνο.

Οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει για σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις που θα υπάρχουν στα δρομολόγια λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

[ΠΗΓΗ: https://www.makthes.gr/, https://aetoshal.blogspot.com/, 3/2/2022]