Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

 

 

Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πώς προέκυψε ο κορονοϊός και ποια είναι η προέλευση του ιού, ο οποίος κρατά τον κόσμο σε καθεστώς πανδημίας για τρίτη χρονιά. Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adana Gebrejesus, υποσχέθηκε μετά από συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό της Κίνας Li Keqiang ότι θα επιτευχθεί λύση σε αυτό το ζήτημα. «Χαίρομαι που συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ. «Μιλήσαμε για τον κορονοϊό και την ανάγκη για μεγαλύτερες προσπάθειες για να γίνει το εμβόλιο πιο προσιτό και η προσέγγιση της ανοσοποίησης πιο δίκαιη, ώστε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού φέτος», έγραψε ο Τέντρος στο Twitter, αναφέρει το Tanjug. 

Δήλωσε ότι συζήτησαν επίσης «την ανάγκη δημιουργίας ισχυρότερης συνεργασίας για τον προσδιορισμό της προέλευσης του κορονοϊού, με βάση την επιστήμη και τα στοιχεία». 

Πέρυσι, ο ΠΟΥ δημιούργησε μια Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα με το καθήκον να προσδιορίσει την προέλευση νέων παθογόνων και κάλεσε την Κίνα να παράσχει ακατέργαστα δεδομένα για να βοηθήσει στην έρευνα, αλλά η Κίνα αρνήθηκε, επικαλούμενη τους κανόνες απορρήτου των ασθενών. Η Κίνα έχει επανειλημμένα απορρίψει τις κατηγορίες ότι ο κορωνοϊός «απελευθερώθηκε» από ένα εργαστήριο στη Γουχάν, όπου ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019.

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 9/2/2022]