ΝΕΑ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤΙΑΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΟΠΩΣ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΣΤΙΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

Μια νέα χολιγουντιανή κινηματογραφική παραγωγή που θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη και περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως η Χαλκιδική, ανακοίνωσαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αμερικανός παραγωγός της χολιγουντιανής εταιρίας Millennium Media, Robert Van Norden.

Οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Van Norden, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αλέξανδρου Θάνου και στελεχών του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκαν στο… γραφείο του Περιφερειάρχη και συζήτησαν τις λεπτομέρειες για την προετοιμασία της νέας χολιγουντιανής ταινίας, που θα γυριστεί στην περιοχή.

Τα γυρίσματα της ταινίας “The Bricklayer” θα αρχίσουν στις 15 Μαρτίου και θα έχουν διάρκεια δύο μηνών, με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Aaron Eckhart και συμπρωταγωνίστρια την Nina Dobrev. Ο σκηνοθέτης Renny Harlin είναι από τους παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτες ταινιών δράσης, γνωστός για σημαντικές εμπορικές επιτυχίες θρίλερ, όπως το Die Hard 2, το Cliffhanger και το Long Kiss Goodnight.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τζιτζικώστας σε δηλώσεις του ανακοίνωσε όλα τα στοιχεία για τη νέα κινηματογραφική παραγωγή: “Η νέα χολιγουντιανή παραγωγή είναι ένα κατασκοπευτικό θρίλερ βασισμένο σε βιβλίο, που έχει ήδη εκδοθεί. Το σημαντικό στη νέα ταινία είναι ότι η πλοκή της εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στα στούντιο της Millennium, στη Θέρμη, σε όλη τη Θεσσαλονίκη και σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, αλλά και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως είναι η Χαλκιδική. Συγκεκριμένα θα χρησιμοποιηθούν χώροι του Λιμανιού, του Αεροδρομίου, των έργων για την κατασκευή του Μετρό, των Τειχών της Άνω Πόλης, της Αριστοτέλους, της Πλατείας Εμπορίου, το Καπάνι, η Ίωνος Δραγούμη, άλλες περιοχές δήμων εντός και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος και άλλων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας. Το γεγονός ότι η ταινία θα εκτυλίσσεται στη Θεσσαλονίκη σημαίνει ότι θα είναι πολύ αυξημένη η εμπλοκή Ελλήνων ηθοποιών, ενώ θα χρειαστούν και περίπου 3.000 βοηθητικοί ηθοποιοί στα γυρίσματα. Σκηνές της ταινίας θα γυριστούν και στα ελληνικά. Πρόκειται για μια σπουδαία κινηματογραφική παραγωγή, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023”.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο

 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 7/2/2022]