ΕΣΤΙΑΣΗ: ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ – ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΥΨΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης σε δεκάδες πόλεις της χώρας. Το κόστος των λογαριασμών του ηλεκτρισμού απειλεί τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους όπως λένε. Τους διακόπτες κατέβασαν στα καταστήματά τους σε Μυτιλήνη, Καλαμάτα, Καστοριά και Βέροια.

Έκλεισαν τα φώτα και έμειναν στο σκοτάδι για μία ώρα τα καταστήματα εστίασης σε πολλές πόλεις της χώρας. Με σύνθημα «το ρεύμα μάς σκοτώνει», κατέβασαν τους διακόπτες θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για το υψηλό κόστος της ενέργειας.

Στη Λέσβο οι καταστηματάρχες προχώρησαν σε συνέντευξη τύπου δείχνοντας τους νέους τσουχτερούς λογαριασμούς. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εκφράζουν τους φόβους τους ότι ακόμη κι αν ρυθμίσουν τις οφειλές τους, οι επόμενοι λογαριασμοί θα οδηγήσουν σε λουκέτο.

Στην Καλαμάτα, στο σκοτάδι, με κεριά στα χεριά, οι καταστηματάρχες διαμαρτυρήθηκαν στην Πλατεία 23ης Μαρτίου. Στην Καστοριά παρά τη βροχόπτωση απλός κόσμος, φορείς και σύλλογοι μαζεύτηκαν για να διαμαρτυρηθούν.

Αντίστοιχη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στην πόλη της Βέροιας. Τόσο στα μέσα του περασμένου Νοέμβρη όσο και το Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες δράσεις μετά την επιβολή μέτρων στην εστίαση.

Δείτε εδώ και ένα σχετικό βίντεο

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 17/2/2022]