ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΓΙΑ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΡΗΓΜΑ «ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ» ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΛΕΚΚΑΣ

Σχετικά με τον ισχυρό σεισμό 5,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε τη Χαλκιδική, μιλώντας στο ThessToday.gr, ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα σημειωθούν μετασεισμοί σε ένα ρήγμα το οποίο χαρακτηρίζεται ως «ιδιαίτερη περίπτωση».

Ο ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 13.48 την Κυριακή στον θαλάσσιο χώρο της Χαλκιδικής, έγινε αισθητός στο Άγιο Όρος, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και της Αττικής.

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι υπάρχει φόβος για πολλούς μετασεισμούς, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το συγκεκριμένο ρήγμα της Ανατολίας, καθώς όπως εξηγεί στο παρελθόν έχει δώσει αρκετούς σεισμούς και δεν υπάρχει ξεκάθαρη εκτίμηση για το πώς θα συμπεριφερθεί. «Υπάρχει φόβος για πολλούς μετασεισμούς. Το θέμα είναι δεν ξέρω πώς θα συμπεριφερθεί το ρήγμα γιατί είναι ιδιαίτερη περίπτωση», τόνισε ο κ. Λέκκας, σημειώνοντας ότι «στο παρελθόν έχει δώσει πάρα πολλούς σεισμούς και χρειάζεται προσοχή. Οι μετασεισμοί θα σημειωθούν στο γύρο χώρο από Σιθωνία και Άγιο Όρος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο αργότερα, στις 14.30 σημειώθηκε μετασεισμός 4,7 Ρίχτερ.

[ΠΗΓΗ: https://www.thesprotia24.gr/, 19/1/2022]