ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ– ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: ΈΚΛΕΙΣΕ Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΘ COVID ΛΟΓΩ ΜΕΙΩΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΩΝ

Δίχως προβλήματα κυλάει ο εμβολιασμός, ενώ μείωση παρατηρείται στους βαριά νοσούντες στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Έκλεισε η μία από τις δύο ΜΕΘ COVID στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου, διότι μειώθηκαν αρκετά οι νοσηλείες με βαριά συμπτώματα.

Θετικοί είναι οι οιωνοί που έρχονται το τελευταίο διάστημα από τον κορωνοϊό σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, Μάριου Πυρπασόπουλου. «Τα βαριά περιστατικά που χρειάζονται να μπουν στη ΜΕΘ (COVID) έχουν μειωθεί αρκετά. Στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου από τις δύο ΜΕΘ, παραμένει ανοιχτή μόνο η μία, διότι τα σοβαρά περιστατικά είναι ελάχιστα εδώ και αρκετό καιρό. Φυσικά, η κλινική που είναι κλειστή, βρίσκεται σε κατάσταση stand by, εφόσον υπάρξει η ανάγκη για επιπλέον κρεβάτια» σημειώνει στο GRTimes.

Αυτή την περίοδο, υπάρχουν περίπου 30 κρεβάτια διαθέσιμα, από τα 60 που είχε όταν ήταν ανοιχτές και οι δύο κλινικές. Σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύονται στον Πολύγυρο με σοβαρές επιπλοκές του κορωνοϊού 5 άτομα.

Οι εμβολιασμοί παραμένουν σταθεροί – Αύξηση στους κατ’ οίκον

Όσον αφορά τα κρούσματα, σύμφωνα με τον κ. Πυρπασόπουλο υπάρχει μία έξαρση, χωρίς να είναι ανησυχητικά τα δεδομένα, ενώ οι εμβολιασμοί βρίσκονται σε έναν σταθερό ρυθμό. «Στους εμβολιασμούς δεν παρατηρείται κάμψη. Επίσης, αύξηση υπάρχει στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, διότι οι περισσότεροι δεν θέλουν να πληρώσουν το πρόστιμο των 100 ευρώ».

Τέλος, ανησυχία επικρατεί για την μετάλλαξη Δέλτα, η οποία παραμένει επικρατούσα για τις εισαγωγές στις ΜΕΘ και όχι τόσο η Όμικρον, που είναι σε χαμηλά επίπεδα ακόμη.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 27/1/2022]