ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Οι νέες συνθέσεις του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αριστοτέλη, αναδείχθηκαν κατά τις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν χθες, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις ψήφους των συμβούλων τριών παρατάξεων εξαιρουμένης της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, επανεξελέγη η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ομοφωνία» κ. Μαρία Ενεχηλίδου.

Αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ομόφωνα με τη συναίνεση και των συμβούλων της παράταξης «Ομοφωνία», ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ισχυρός Αριστοτέλης» κ. Κωνσταντίνος Γκοντίνος.

Γενικός Γραμματέας αναδείχθηκε επίσης ομόφωνα ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» κ. Γιώργος Λαμπράκης.

Στην Οικονομική Επιτροπή ως τακτικά μέλη ορίστηκαν από τον Δήμαρχο κ. Στέλιο Βαλιάνο οι αντιδήμαρχοι κ. Νικόλαος Αυγερινός και κ. Αλέξιος Αντωνίου, ενώ εξελέγησαν από την παράταξη «Ομοφωνία» οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Μουσλής, κ. Νικόλαος Κεφαλάς, και από την παράταξη «Ισχυρός Αριστοτέλης» οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Αριστείδης Τζίτζος και κ. Αικατερίνη Μήτρου. Αναπληρωματικά μέλη, αναδείχθηκαν εκ μέρους της παράταξης «Ομοφωνία» οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ευγενία Γιαννούση και κ. Αθανάσιος Τσιάλας και εκ μέρους της παράταξης «Ισχυρός Αριστοτέλης» οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δήμητρα Μανωλούδα και κ. Γιώργος Κωτάκης.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ως τακτικά μέλη ορίστηκαν από τον Δήμαρχο κ. Στέλιο Βαλιάνο οι Αντιδήμαρχοι κ. Ευριπίδης Ατζιαμής και κ. Γεώργιος Θαλασσινός, ενώ εξελέγησαν από την παράταξη «Ομοφωνία» οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γεώργιος Κούκος και κ. Αθανάσιος Τσιάλας, και από την παράταξη «Ισχυρός Αριστοτέλης» οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μαρία Παπαστεριαννού και κ. Χριστόδουλος Γιοβανάκης. Αναπληρωματικά μέλη, αναδείχθηκαν εκ μέρους της παράταξης «Ομοφωνία» οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ελένη Καραντώνα και κ. Ιφιγένεια Χαϊδευτού και εκ μέρους της παράταξης «Ισχυρός Αριστοτέλης» οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δήμητρα Μανωλούδα και κ. Ιωάννης Χαριστάς.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος επισήμανε σχετικά:

«Μια διαδικασία που είθισται να αποτελεί ευκαιρία ανάδειξης μιας συναινετικής αφετηρίας όλων των εκπροσώπων κάθε τοπικής κοινωνίας, ολοκληρώθηκε με χρήσιμα συμπεράσματα για όλους. Αισθάνομαι υπερήφανος για τους συμβούλους της παράταξής μας και των δύο παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που υπερψήφισαν όλους τους προτεινόμενους για το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ανωτερότητά τους και η καλοπροαίρετη συναίνεση ως πολιτική αφετηρία, αναδείχθηκαν ακόμα περισσότερο από την μικρότητα της επιλογής της μείζονος αντιπολίτευσης να καταψηφίσει την Πρόεδρο, εμμένοντας στον ρόλο της ως «ισχυρή παραφωνία» μιας κοινωνίας που προχωρά μπροστά, προσδοκώντας μια ακόμα παραγωγική διετία στον Δήμο Αριστοτέλη.»

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 10/1/2022]