ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ο Δήμος Αριστοτέλη,  με πρόσφατες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε την επιχορήγηση αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων που εδρεύουν στις Κοινότητες του Δήμου.

Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που προκαλείται από τις παράλληλες επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα διατεθεί συνολικό ποσό 92.000 €  για την επιχορήγηση 17 αθλητικών συλλόγων (σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, στίβος, πολεμικές τέχνες, ενόργανη γυμναστική, ποδηλασία κλπ) και 14 πολιτιστικών συλλόγων.

Οι μεν αθλητικοί σύλλογοι στηρίζονται ως σημαντικά κύτταρα καλλιέργειας του αθλητικού ιδεώδους και παροχής ευκαιριών ενασχόλησης με τον αθλητισμό στη νεολαία του Δήμου Αριστοτέλη. Οι δε πολιτιστικοί σύλλογοι αποτελούν φορείς προβολής  και συντήρησης της λαϊκής παράδοσης και του πολιτισμού του τόπου μας, διατηρώντας ζωντανή την ιδιαίτερη ταυτότητα της περιοχής μας.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Οι σύλλογοι μας, το προηγούμενο διάστημα είχαν ελάχιστα έσοδα εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που αφορούσαν την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζονται  τη στήριξή μας. Το έργο που επιτελούν είναι πολύ σημαντικό, αφού προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό του τόπου μας. Γι` αυτό άλλωστε, και εμείς, ως Δήμος, διατηρούμε στις προτεραιότητές μας τη συντήρηση, διάθεση και αξιοποίηση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας, κλειστών και ανοικτών, υλοποιούμε προγράμματα άθλησης, στηρίζουμε τις διεθνείς σχέσεις και δράσεις των συλλόγων μας και δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην οικονομική εξυγίανση και στην ενίσχυση του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αριστοτέλη, για την ανάπτυξη περισσότερων δράσεων πολιτισμού και αθλητισμού. Στο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που δημιουργούμε για το μέλλον του Δήμου Αριστοτέλη, οι σύλλογοί μας, αποτελούν σημαντικά συστατικά ενίσχυσης της ελκυστικότητας της περιοχής και έτσι τους βλέπουμε, ως συνεργάτες.»

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 15/12/2021]