Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η 109η επέτειος της Απελευθέρωσης της Ιερισσού και της ΒΑ Χαλκιδικής στην Ιερισσό. 

Το ιστορικό της ημέρας εκφώνησε η Δημοτική Σύμβουλος κα Μαρία Παπαστεργιαννού και για τη δράση του καπετάν Γιαγλή και του καπετάν Τσόχα μίλησε ο δάσκαλος & συγγραφέας από την Παλαιόχωρα, κος Χρήστος Φυλαχτός.

Την εκδήλωση τίμησαν οι βουλευτές κα Κυριακή Μάλαμα και ο κος Απόστολος Πάνας, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Ιωάννης Γιώργος, ο Αντιδήμαρχος κος Γεώργιος Αντωνίου, οι πρώην δήμαρχοι κος Γεώργιος Ζουμπάς, κος Μιχάλης Βλαχόπουλος και ο κος Παναγιώτης Φλωρίνης. 

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Αντιδήμαρχος κος Γεώργιος Κούκος, δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, η πρόεδρος της κοινότητας των Νέων Ρόδων Σοφία Ισαακίδου, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου και της Πυροσβεστικής Ιερισσού, τα σχολεία της κωμόπολης και πλήθος κόσμου. 

Η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφάνων στον τάφο του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα και της Απελευθέρωσης καπετάν Γιώργη Γιαγλή, ενώ η παραδοσιακή χορωδία της Ιερισσού και η Φιλαρμονική της χρωμάτισαν μουσικά την όμορφη αυτή εκδήλωση.

Διαβάστε εδώ το ιστορικό της ημέρας σε κείμενο Χ. Καραστέργιου:

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 31/10/2021]