ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Ένα ακόμα έργο «ταλαιπωρημένο» από καθυστερήσεις λόγω προβλημάτων στη μελέτη, που διορθώθηκαν σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή, η «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Ιερισσού», μπήκε σε τροχιά υλοποίησης με την υπογραφή σύμβασης ύψους 610.285,90 ευρώ με την ανάδοχο εταιρεία, από τον Δήμαρχο κ. Στέλιο Βαλιάνο.

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 1.051.790,00€, είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», από τον Ιούνιο του 2019 με στόχο την αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου σε κατηγορία Β και την εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 65%, στόχοι που θα επιτευχθούν με επεμβάσεις τόσο στο κέλυφός του κτιρίου, όσο και στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται αναβάθμιση της θερμομόνωσης, αντικατάσταση των πλευρικών πάνελ, των πάνελ οροφής και των κουφωμάτων με αποτέλεσμα τον πλήρη εξωραϊσμό της εξωτερικής όψη του κτιρίου, ενώ θα εγκατασταθεί και νέο σύστημα ψύξης-θέρμανσης της κεντρικής αίθουσας του γυμναστηρίου με την χρήση δύο κεντρικών κλιματιστικών μονάδων, δικτύων αεραγωγών, υδραυλικού δικτύου, αντλίας θερμότητας, κ.α.

Ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε σχετικά:

«Λύνουμε προβλήματα του παρελθόντος, συνεχίζουμε την παραγωγή έργου, ενώ παράλληλα προετοιμάζουμε την επόμενη γενιά έργων για τον Δήμο Αριστοτέλη, με διαδικασίες που θα εξασφαλίσουν την επίσης γρήγορη εξέλιξή τους. Με την ολοκλήρωση της ενεργειακής του αναβάθμισης, το κλειστό γυμναστήριο της Ιερισσού που σήμερα υπολειτουργεί με μεγάλο κόστος, θα μετατραπεί σε ένα αθλητικό κέντρο χαμηλής κατανάλωσης, με όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου κτηρίου, αποτελώντας και τον “πιλότο” για την αναβάθμιση και των υπόλοιπων κτιρίων του Δήμου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών μας υποδομών, εξασφαλίζει πόρους τους οποίους θα μπορέσει ο Δήμος να ανακατευθύνει τα επόμενα χρόνια σε ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας.»

[ΠΗΓΗ: https://www.halkidikipost.gr/, 4/10/2021]