ΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΔΡΑΜΑΣ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ-TSAREVO

Την οινική δικτύωση των περιοχών Δράμας -Tsarevo ( Βουλγαρία) και Αριστοτέλη (Χαλκιδική) επιχειρούν οι Δήμαρχοι των πόλεων σε εκδήλωση που θα γίνει αύριο στην Δράμα.

Αξίζει να σημειωθεί η εμπειρία του Δημάρχου Αριστοτέλη Στέλιου Βαλιάνου ο οποίος ξεκίνησε και δραστηριοποιείται ήδη σε αυτήν την κατεύθυνση προκειμένου να δώσει στον Δήμο του μία νέα ανάπτυξη μέσα από τον οινικό τουρισμό.

Στις αρχές του έτους ο Δήμαρχος Αριστοτέλη  Στέλιος Βαλιάνος παρουσίασε ένα  ολοκληρωμένο σχέδιο για τον οινοτουρισμό, ενώ στην συνέχεια -έχοντας την στήριξη του  Επιμελητηρίου – επισκέφθηκε το Bordeaux στη Γαλλία (25 & 26.6.21) προκειμένου να δρομολογήσει διαδικασίες οινικής δικτύωσης της Ανατολικής Χαλκιδικής με οινότοπους του γεωγραφικού άξονα Αρκασόν – Μπορντώ – Λιμπούρν, μιας μητροπολιτικής αμπελουργικής γαλλικής περιοχής, που συγκεντρώνει σχεδόν 1.250.000 κατοίκους.

Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες αναμένονται ήδη τον άλλον μήνα στον δήμο Αριστοτέλη προκειμένου να δουν και να ζήσουν από κοντά όσα άκουσαν στην παρουσίαση, ώστε να προωθηθεί ο οινοτουρισμός.

[ΠΗΓΗ: https://www.dramini.gr/, 1/9/2021]