ΠΑΓΩΝΗ: ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ. ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε για αποτυχία εμβολιασμού να πιάσει το στόχο του 80% του πληθυσμού

Την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος παραδέχθηκε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μετά και το κλείσιμο εμβολιαστικών κέντρων. «Αποτύχαμε στο στόχο τέλος Αυγούστου να φτάσουμε στο 80%. Πρέπει να προσεγγίσουμε τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Καθυστερήσαμε σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να πλησιάσουμε τους γονείς για να εμβολιαστούν τα παιδιά. Ο στόχος είναι ο εμβολιασμός του 80% του πληθυσμού για ασφάλεια» είπε στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» η Ματίνα Παγώνη.

Γιατροί στα σχολεία για εμβολιασμό παιδιών

Η ίδια πρότεινε οι γιατροί να επισκεφτούν σχολεία για να εμβολιάσουν μικρά παιδιά τα οποία θα έχουν την έγγραφη άδεια των γονιών τους. Αναφερόμενη στα νέα μέτρα για την εστίαση και το αλαλούμ με τα παιδιά, σημείωσε ότι κατά την εκτίμησή της θα γίνουν αρκετές αλλαγές. Νομίζω ότι θα γίνουν αρκετές διορθώσεις όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις, όπως είπε και συμπλήρωσε ότι η επιτροπή θα πρέπει να παίρνει γρηγορότερα τις αποφάσεις.

Τα εμβολιαστικά κέντρα

Όσον αφορά τα εμβολιαστικά κέντρα, όπως είπε η Ματίνα Παγώνη, όταν υπάρχει ερημιά όπως υπήρχε τις τελευταίες μέρες δεν έχει νόημα να απασχολείται προσωπικό και να στέκονται εκεί και να περιμένουν. Επομένως θα μπορούσαν να μειωθούν τα εμβολιαστικά εφόσον δεν υπάρχει προσέλευση και αυτό το προσωπικό να πάει και να προσφέρει υπηρεσίες εκεί που πραγματικά χρειάζεται».

Να πάει σπίτι του όποιος παραβίασε τον νόμο

Σχολιάζοντας τα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού όπως είπε όταν κάποιος έχει αποδειχθεί ότι έχει κάνει απάτη και έχει παραβιάσει το νόμο πρέπει να με σύντομες διαδικασίες να πάει σπίτι του. «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», κατέληξε.

[ΠΗΓΗ: https://www.ethnos.gr/, 15/9/2021]