ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΦΟΡΙΑΣ: Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Η απαγόρευση κυκλοφορίας με ταυτόχρονο λουκέτο στην εστίαση τα μεσάνυχτα ήταν και παραμένει πάντα στο τραπέζι

Τίποτα δεν έχει τελειώσει στο μέτωπο της Πανδημίας, καθώς ο κίνδυνος για νέα μέτρα βρίσκεται διαρκώς στο τραπέζι, ακόμη και για νέα μέτρα τύπου lockdown, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας τα βράδια, που φέρνει ταυτόχρονο λουκέτο στην εστίαση, αλλά και η απαγόρευση της μουσικής. Το μοντέλο που ακολουθείται δηλαδή έως τώρα.

Αυτό που ξέρουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι από 13 Σεπτεμβρίου, μαζί με τα σχολεία που ανοίγουν, αλλά κανείς δεν ξέρει για πόσο, μπαίνουν σε εφαρμογή μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας τουλάχιστον έως 10 Σεπτεμβρίου.

Οι επιστήμονες βλέπουν άνοδο των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων, ενώ χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.286 νέα κρούσματα, 30 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους σε μόλις 24 ώρες, τη στιγμή που 381 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στα νέα από το μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και υπενθύμισε αυτό που όλοι φοβούνται. Ότι μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένουν στο τραπέζι.

Ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, εκτίμησε ότι ο χειμώνας για τους ανεμβολίαστους αναμένεται δύσκολος τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι η επιδημία σε κάθε περίπτωση θα είναι περισσότερο διαχειρίσιμη από ό,τι πριν, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι δεν θα υπάρξει ακύρωση του εμβολιασμού από οποιοδήποτε στέλεχος. Αναφερόμενος στα μέτρα που μπορεί να τεθούν σε ισχύ ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και ειδικά στις «κόκκινες» περιοχές, ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε ότι είναι αυτά που ήδη εφαρμόζονται κατά καιρούς, δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας 1-6 το βράδυ, κλείσιμο καταστημάτων και απαγόρευση μουσικής. «Γιατί αυτή τη στιγμή το επίκεντρο των περισσότερων μεταδόσεων είναι η νυχτερινή διασκέδαση», σημείωσε χαρακτηριστικά, αποκλείοντας ένα καθολικό lockdown.

Για τα Χριστούγεννα ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι θα είναι πιο φυσιολογικά από τα περσινά, ενώ όσον αφορά το ερώτημα πότε πετάμε τις μάσκες απάντησε: «Να σας πω την αλήθεια θα ήθελα να το δω σύντομα, κυρίως σε χώρους όπου θα είναι μόνο εμβολιασμένοι. Έχουμε κάνει αρκετές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε στη φάση που θα θέλουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το πρώτο χειμερινό κύμα και μετά νομίζω θα μπορούμε να έχουμε καλύτερη εικόνα».

Μιλώντας στο Πρακτορείο FM: τόνισε ότι: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα κινηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο, διότι σε αυτή την περίοδο βλέπουμε μία μεγάλη αλλαγή της κινητικότητας. Επιστρέφουν οι εκδρομείς, αλλά συγχρόνως έρχεται και χτίζεται λιγάκι περισσότερο το τείχος ανοσίας. Από τέλη Σεπτέμβρη περιμένουμε αύξηση της μεταδοτικότητας».

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 6/9/2021]