O ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΧΟΛΟΜΩΝΤΑ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «SCYLIGHT» ΤΗΣ ESA

Ο Ταξιάρχης έχει επιλεγεί απο το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το σημείο ανάπτυξης νεας γενιάς ασφαλών δορυφορικών συστημάτων επικοινωνιών..

Σήμερα κλιμάκιο απο την Ευρώπη (ESA) το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το ΑΠΘ βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου παρουσία των Αντιδημάρχων Πολυγύρου κ. Βορδού Χρήστου, Νικολάου Παπακωνσταντίνου και Κομπόγιαννου Χρήστου και συζήτησαν την εξέλιξη των ενεργειών που απαιτούνται απο κοινού με των Δήμο Πολυγύρου ώστε να υλοποιηθεί το έργο και με την αμέριστη στήριξη του Δημάρχου μας ΑστέριουΖωγράφου που από την πρώτη στιγμή είδε την σημαντική προοπτική που θα προσφέρει στην περιοχή μας αυτή η επένδυση..

Η εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας αναμένεται να αυξήσει κατακόρυφα την ταχύτητα μεταφοράς των δεδομένων, καθιστώντας τα, ταυτόχρονα, περισσότερο ασφαλή από ποτέ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ScyLight, σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα παρέχονται υπηρεσίες όπως:

  • Διασύνδεση και ενοποίηση δορυφορικών συστημάτων στο πρότυπο της διασύνδεσης που επιτυγχάνεται σήμερα στα επίγεια δίκτυα σταθερών και κινητών επικοινωνιών.
  • Υποστήριξη επίγειων δικτύων και παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε μεγάλες εκδηλώσεις που απαιτούν ισχυρές τηλεπικοινωνιακές υποδομές (π.χ. αθλητικές διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες) και σε περιπτώσεις σημαντικής αύξησης του φόρτου στα επίγεια δίκτυα.
  • Παροχή υπηρεσιών σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και σε έκτακτες περιπτώσεις (π.χ. φυσικές καταστροφές).
  • Κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών με τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων και χειρισμός από απόσταση εξοπλισμού που βρίσκεται σε σημεία χωρίς κάλυψη από τα επίγεια δίκτυα.

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 2/8/2021]