ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ 2Ο ΦΟΡΟΥΜ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κάλεσμα για σύμπραξη δήμων των Βαλκανίων σε συνεργατικά εγχειρήματα υπέρ των πολιτών τους, στο πνεύμα της αριστοτελικής σκέψης για την Ιδανική Πολιτεία που έχει ως στόχο την ευημερία των πολλών και σε συνδυασμό με ευκαιρίες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες, αλλά και η συμπόρευση στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών, απηύθυνε το Σάββατο ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, από το βήμα του 2ου Φόρουμ Διαβαλκανικής Συνεργασίας που οργάνωσε ο Δήμος Αριστοτέλη, με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη και του. πρώην Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης και νυν επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ κ. Θεόδωρου Καράογλου.

Από τη εμβληματική Αγορά των Αρχαίων Σταγείρων, γενέτειρας του αρχαίου Έλληνα Μακεδόνα φιλοσόφου και απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους δημάρχους, διπλωμάτες και εκπροσώπους φορέων Αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ο κ. Βαλιάνος αναφέρθηκε στην οικουμενικότητα και διαχρονικότητα των διδαγμάτων του Αριστοτέλη, επιχειρώντας αναγωγή των χαρακτηριστικών της “Ιδανικής Πολιτείας” του Σταγειρίτη φιλόσοφου, στον σύγχρονο κόσμο και στις δυνατότητες συνεργασίας βαλκανικών δήμων.

Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Μπορούμε μεθοδικά και ισότιμα, να συνεργαστούμε με όρους Ιδανικής Πολιτείας, βάζοντας ως στόχο τα μέγιστα οφέλη των τοπικών κοινωνιών μας, ενώνοντας δυνάμεις των δήμων μας, των Τουριστικών Οργανισμών των χωρών μας και ιδιωτικών τουριστικών οργανισμών, για το σχεδιασμό και την προώθηση κοινών projects. Όπως, για παράδειγμα, ενός ανταγωνιστικού κοινού πακέτου πολυήμερων διακοπών στις περιοχές των δήμων που εκπροσωπούμε. 

Μπορούμε επίσης, να συνεργαστούμε περισσότεροι δήμοι, δύο ή και τρεις από κάθε χώρα της βαλκανικής γειτονιάς μας, για να σχεδιάσουμε και να προωθήσουμε ελκυστικά Road Trips για τους  συμπολίτες μας σε κάθε χώρα, με εναλλακτικές αφετηρίες και προορισμούς. Δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για ένα ρεύμα εσωτερικού διαβαλκανικού τουρισμού, που θα ανατροφοδοτείται με τους ίδιους τους Βαλκάνιους πολίτες. 

Σκεφτείτε, ακόμα και απέναντι σε προκλήσεις σαν αυτή την υγειονομική που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια, τι διέξοδος θα μπορούσε να αποτελέσει μια τέτοια, έγκαιρη, τουριστική συνεργασία, στηριγμένη στην αμοιβαιότητα.»

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο:

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 3/8/2021]