ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ «ΛΑΜΨΕΙ» ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!

Εθελοντές από όλη την Ευρώπη έπιασαν βούρτσες, σκούπες, σακούλες σκουπιδιών και πινέλα ζωγραφικής και έκαναν να «λάμψει» ένα ολόκληρο χωριό στη Χαλκιδική!

Στη ριζική αναγέννηση του Στρατωνίου, ενός χωριού περίπου 1300 ατόμων που είναι γνωστό για τα μεταλλεία του, προχώρησαν νέοι και νέες απ΄ όλη την Ευρώπη που συμμετείχαν σε προγράμματα εκπαιδευτικού κι εθελοντικού χαρακτήρα. Τα προγράμματα υλοποιεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου ο μη κερδοσκοπικός φορέας «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», με τη στήριξη του δήμου Αριστοτέλη και χρηματοδότηση των προγραμμάτων Erasmus+ και European Solidarity Corps της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ήταν όνειρό μου να υλοποιήσω προγράμματα στην περιοχή, απ’ όπου κατάγομαι από την πλευρά της μητέρας μου, και να φέρω κόσμο από άλλες χώρες ώστε να αλληλεπιδράσει με τους κατοίκους» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του φορέα «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», Άρης Παράσχου, εξαίροντας και τη συνεργασία -για την επιτυχία των προγραμμάτων – με τον πρόεδρο της κοινότητας Στρατωνίου, Γιώργο Βαγιωνά και με τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Στέλιο Βαλιάνο.

Σημειώνεται, ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ο δήμος Αριστοτέλη και ειδικότερα το Στρατώνι, αλλά και η Αρναία, θα φιλοξενήσει περισσότερους από 300 νέες και νέους από επτά χώρες της Ευρώπης οι οποίοι, μαζί με ντόπιους, εργάζονται εθελοντικά για τις ανάγκες των κοινοτήτων των χωριών.

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 25/8/2021]