GEORGE BURNS: “ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑΣ”

Την ικανοποίηση του για τα βήματα προόδου της Ελλάδας στον τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων αλλά και την ασφαλή πεποίθηση του για τον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα στον παγκόσμιο μεταλλευτικό χάρτη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Eldorado Gold George Burns μιλώντας στο Συνέδριο του Economist που διεξήχθη στην Αθήνα.

Ο κ. Μπέρνς στην τοποθέτηση του χαρακτήρισε το επενδυτικό κλίμα που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα «σημαντικά βελτιωμένο χάρη στις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και κεφαλαίων» σημειώνοντας παράλληλα, πως αυτή η αλλαγή οφείλεται στη μεταρρυθμιστική δυναμική της κυβέρνησης στον τομέα των τραπεζών, της φορολόγησης και του ψηφιακού μετασχηματισμού, που συμβάλλουν στην μεταμόρφωση της χώρας σ΄ έναν ασφαλή και ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Eldorado Gold έστειλε ένα σαφές μήνυμα στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας το οποίο είναι αποτέλεσμα του υψηλού επιπέδου συνεργασίας και αλληλοκατανόησης που έχει οικοδομηθεί με τους αξιωματούχους της Ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο της σύναψης νέας επενδυτικής συμφωνίας, την οποία την χαρακτήρισε «συμφωνία -ορόσημο», που πιστοποιεί την αφοσίωση της Καναδικής Εταιρείας αλλά και της Ελληνικής Κυβέρνησης σε μια πορεία παραγωγικής διαδικασίας με σταθερό λειτουργικό πλαίσιο.

Στο σημείο αυτό ο κ. Μπερνς υπενθύμισε στο πάνελ και την πρόσφατη όσο και πολύ σημαντική άδεια που έλαβε η εταιρεία για την χρήση της μεθόδου της ξηρής απόθεσης στα μη εμπορεύσιμα εξορυκτικά προϊόντα. «Μιας τεχνολογικής μεθόδου αιχμής που συμβάλλει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και καθιστά την Eldorado Gold βιομηχανικό ηγέτη», τόνισε ο Πρόεδρος της Καναδικής Εταιρείας.

Αξιοσημείωτη είναι η βεβαιότητα του κ. Μπερνς για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στα διεθνή μεταλλευτικά δρώμενα, μέσα στα προσεχή χρόνια, την οποία έθεσε μέσα από στοιχεία και γενικές παραδοχές.

«Η Ελλάδα έχει τα δομικά συστατικά που της επιτρέπουν να πρωταγωνιστήσει στον παγκόσμιο εξορυκτικό χάρτη, καθώς έχει ορυκτούς πόρους που οι εκτιμήσεις τους φέρνουν στο ύψος των 72 δις ευρώ, υψηλού επιπέδου μορφωμένο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και αυστηρούς διοικητικούς και περιβαλλοντικούς κανονισμούς. Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει το παράδειγμα υπεύθυνης μεταλλείας στην Ευρώπη».

Τέλος, ο ισχυρός άντρας της Eldorado Gold αναφέρθηκε στα ποσά που έχει επενδύσει η εταιρεία από το 2012 μέχρι και σήμερα  για την ανάπτυξη και αναβάθμιση των μεταλλείων Κασσάνδρας, τα οποία όπως είπε ξεπερνούν τα 3 δις δολάρια για μια επένδυση που είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει στα Ελληνικά χρονικά.

Δείτε εδώ το βίντεο της τοποθέτησης του κ. Μπερνς διάρκειας 6:49″, το οποίο μπορείτε να βρείτε και στην επίσημη σελίδα της Ελληνικός Χρυσός στο facebook.

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com/, 13/7/2021]