ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ

Σε μια δράση υψηλού συμβολισμού αλλά και ουσίας προχώρησαν από κοινού η εταιρεία “Μόλος ΑΕΤΕΜ” και το “Ιππόκαμπος Ενάλιο Ινστιτούτο”, ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, έχοντας στο πλευρό τους τον Δήμο Αριστοτέλη και το Λιμενικό Ταμείο.

Με όχημα τον εθελοντισμό τους και την αγάπη τους για τoν τόπο και την θάλασσα καθάρισαν τον βυθό του αλιευτικού καταφυγίου του Στρατωνίου, που στο πέρασμα των χρόνων δυστυχώς είχε επιβαρυνθεί από τις απορρίψεις κάθε λογής αντικειμένων, όπως φαίνεται και από το βίντεο που ήρθε στην δημοσιότητα.

Οι δύτες που συμμετείχαν στην δράση στην κυριολεξία σκούπισαν ότι βρήκαν μέσα στο βυθό του καταφυγίου αποδίδοντας το και πάλι καθαρό στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς, που κατά κύριο λόγο το χρησιμοποιούν, εκτός βέβαια κι από εκείνους που επιλέγουν το λιμανάκι του Στρατωνίου ως ορμητήριο για μια βόλτα στον κόλπο της Ιερισσού και όχι μόνο.

Θα πρέπει όμως να αντιληφθούν οι πάντες, πως το περιβάλλον στο πλαίσιο γενικού σεβασμού που απαιτεί και απαιτείται το προστατεύουν ή όχι η νοοτροπία και η κουλτούρα μας. Δεν μας φταίνε ούτε οι άλλοι, ούτε οι προηγούμενοι, ούτε βεβαίως οι επόμενοι.

Συγχαρητήρια, σε όσους εμπνεύστηκαν και συμμετείχαν σ’ αυτή την προσπάθεια. Είθε η ενέργεια τους να βρει εκείνους που θα την υπερασπιστούν και θα την επαναλάβουν όποτε απαιτηθεί.

Δείτε εδώ το βίντεο που δείχνει όλα όσα έγιναν το περασμένο Σάββατο 5 Ιουνίου στο πανέμορφο Στρατώνι Χαλκιδικής.

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com/, 9/6/2021]