ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΥΨΟΥΣ 345.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΑΡΝΑΙΑΣ

Εργασίες επισκευής και συντήρησης για το Γυμνάσιο  Ιερισσού και για το ΕΠΑΛ και το Γενικό Λύκειο Αρναίας, περιλαμβάνονται στο νέο “πακέτο” προτάσεων για χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που υπέβαλε ο Δήμος Αριστοτέλη, συνοδεύοντας την πρόταση με ώριμες μελέτες.

Στην περίπτωση του Γυμνασίου Ιερισσού, το έργο περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης των υποδομών, όπως βάψιμο εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών του κτιρίου, τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στις κεντρικές εισόδους, αντικατάσταση κουφωμάτων και αντικατάσταση των συστημάτων ύδρευσής και αποχέτευσης, με συνολικό προϋπολογισμό της τάξεως των 164.000 ευρώ.

Στην περίπτωση του ΕΠΑΛ και του Λυκείου Αρναίας, το έργο περιλαμβάνει βάψιμο εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών του κτιρίου, συντηρήσεις δαπέδων, αντικατάσταση θυρών όπου απαιτείται, επισκευή των αποχωρητηρίων, αντικατάσταση ψευδοοροφής στη βιβλιοθήκη και τέλος εργασίες συντήρησης του αύλειου χώρου, με συνολικό προϋπολογισμό της τάξεως των 181.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, σημείωσε σχετικά:

«Όπως γίνεται αντιληπτό το τελευταίο διάστημα, βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο ολοκλήρωσης μελετών για έργα υποδομής σε όλους τους τομείς με έμφαση στο πεδίο της βελτίωσης της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής. Από αυτή τη διαδικασία δεν θα μπορούσαν να εξαιρούνται και σχολικές υποδομές. Στον τομέα αυτό, άλλωστε, θυμίζω ότι τον προηγούμενο χρόνο υλοποιήθηκε πλήθος παρεμβάσεων και επισκευών σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Αριστοτέλη. Με τα έργα που προωθούμε, θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την αναβάθμιση των υποδομών στις επιλεγμένες σχολικές μονάδες, πάντα με τη σκέψη, στον επόμενο κύκλο μελετών για τη βελτίωση και άλλων σχολικών μονάδων του Δήμου. Νομίζω ότι οι υπηρεσίες του Δήμου μας διανύουν ένα από τα πλέον παραγωγικά τους διαστήματα και έτσι θα συνεχίσουμε. Κάθε μέρα και ένα βήμα.»

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 2/6/2021]