ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Η πρεμιέρα της “γιορτής της Αριστοτελικής θάλασσας” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15/5 στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.

Στο τυπικά ελληνικό εστιατόριο Olympic, εκεί που θέα του Παγγαίου ξεκινά από τους πρόποδες του Αριστοτελικού Όρους, οι chef του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, Λεωνίδας Καρύτσιος και Γιάννης Αγγελούδας, προσέγγισαν τα προϊόντα της Αριστοτελικής θάλασσας, δουλεύοντας το μενού και τα πιάτα του αναγνωρισμένου σεφ Απόστολου Ρήγα:

  • Μύδια Ολυμπιάδας, αχνισμένα σε λευκό τοπικό οίνο από το οινοποιείο της Claudia Παπαγιάννη,
  • Φρεσκοψαρεμένο χταπόδι από τα κρυστάλλινα αριστοτελικά νερά,
  • Σαλάτα με γαρίδες και άγρια φρούτα του Αριστοτελικού Όρους,
  • Μπακαλιάρο ολόφρεσκο Αγίου Όρους, που σερβιρίσθηκε με πουρέ και κρέμα λαχανικών.
  • Και για επιδόρπιο, ρυζόγαλο με κατσικίτσιο γάλα από τα Βαρβαριώτικα κοπάδια, σερβιρισμένο με μουντοβίνα, το απόσταγμα – παραγωγή των μελισσοκόμων της Αρναίας.

[ΠΗΓΗ: https://blog.moudaniwn.gr/, 16/5/2021]