ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ (ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021)

Μετά από επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργου, προς τα συναρμόδια Υπουργεία και τον ΕΛΓΑ, για το μέγεθος των καταστροφών στις καλλιέργειες του Νομού και τις οικονομικές συνέπειες για τους καλλιεργητές λόγω του προσφάτου παγετού, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κος Ανδρέας Λυκουρέντζος, με επιστολή του τον διαβεβαίωσε ότι προχωράνε ομαλά οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και αποζημίωσης των πληγέντων.

“Αν και οι δαπάνες για τις αποζημιώσεις υπερβαίνουν κατά πολύ τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ, ο Πρωθυπουργός που είναι ενήμερος για το θέμα, διαβεβαίωσε ότι οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους μέχρι το τελευταίο Ευρώ” επισήμανε ο κος Λυκουρέντζος στην επιστολή του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής δήλωσε σχετικά: “Παρακολουθούμε από κοντά το θέμα και ενημερωνόμαστε συνεχώς από τους συναρμόδιους φορείς, έτσι ώστε οι αγρότες της Χαλκιδικής να αποζημιωθούν το συντομότερο για τις καταστροφές που υπέστησαν, λόγω του παγετού που έπληξε τη Χαλκιδική ώστε να καταφέρουν να ορθοποδήσουν την επόμενη καλλιεργητική περίοδο. Επίσης, κατόπιν επικοινωνίας μας με τον ΕΛΓΑ ενημερωθήκαμε ότι θα ακολουθήσει η καταγραφή ζημιών στις ελαιοκαλλιέργειες του νομού τις επόμενες εβδομάδες, για να διαπιστωθεί η μείωση της ανθοφορίας των ελαιόδεντρων, συνέπεια του προαναφερθέντος παγετού.”

 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 18/5/2021]