ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ: ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2022 ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα ξεκινήσει η προετοιμασία του χώρου της μεγάλης επένδυσης της Eldorado Gold στη Χαλκιδική, όπως σημείωσε ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Δ/ντης Ελλάδος της Eldorado Gold κ. Χρήστος Μπαλάσκας. Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια πάνελ για την αναθέρμανση των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων στη χώρα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στόχος είναι ως το 2024 η επένδυση να είναι πλήρως λειτουργική.

«Σήμερα δουλεύουμε στην αναθεώρηση του επενδυτικού μας σχεδίου ώστε να ακολουθεί τη συμφωνία που συνάψαμε με την ελληνική κυβέρνηση και η οποία επικυρώθηκε απ’ τη Βουλή. Παράλληλα εργαζόμαστε πολύ στο χρηματοδοτικό σκέλος της επένδυσης. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον απ’ την επενδυτική κοινότητα και την τραπεζική κοινότητα για τη στήριξη του έργου», υπογράμμισε.

Ο κ. Μπαλάσκας αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που υπήρξαν τόσο απ’ την ίδια την εταιρεία όσο και απ’ την κυβέρνηση προκειμένου να παρακαμφθούν τα εμπόδια και να επιτευχθεί η νέα αμοιβαία επωφελής, όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνία.

«Είμαστε το καλύτερο παράδειγμα αναθέρμανσης άμεσης ξένης επένδυσης στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας επιχειρώντας να απαντήσει στο κύριο ερώτημα του πάνελ στο οποίο συμμετείχε.

«Η επένδυση της Eldorado Gold είναι μία απ’ τις μεγαλύτερες Άμεσες Ξένες Επενδύσεις στη χώρα φθάνοντας σε βάθος 25ετίας τα 2 δισ. δολaρίων, εκ των οποίων το 1 δισ. δολάρια σε βάθος μόλις 3,5 ετών δημιουργώντας 1.400 νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας σημαντικά και στην τοπική οικονομία», σημείωσε.

Ο κ. Μπαλάσκας στην τοποθέτηση του υπογράμμισε επίσης ότι «οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις απαιτούν σταθερό ρυθμιστικό πλαίσιο και νομική ασφάλεια».

[ΠΗΓΗ: https://www.msn.com/, 12/5/2021]