Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΤΕΛΙΚΑ 7ος ΣΕ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΕ 16 ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Στην 7η θέση της λίστας με τους Δήμους που διαθέτουν βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» παραλίες βρίσκεται και το 2021 ο Δήμος Αριστοτέλη, με αυξημένο αριθμό βραβευμένων ακτών και με τα νομικά πρόσωπα του Δήμου (“Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο” και “Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων ΑΕ”) που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού και του περιβάλλοντος, να θέτουν ακόμα πιο υψηλούς στόχους για το μέλλον.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, για το έτος 2021. με 545 βραβευμένες ακτές, 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες κατέχοντας το 13,5% των συνολικών βραβευμένων ακτών. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και  πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 96 σημαίες, ενώ συνολικά η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.040 ακτές, 707 μαρίνες και 78 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο. 

Ο Δήμος Αριστοτέλη μέσω του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου κατάφερε και το 2021 να έχει 16 βραβευμένες παραλίες που είναι οι εξής:

  1. Ιερισσός/Δηµοτική 1 (Δημοτικό Κάμπινγκ Ιερισσός)
  2. Ιερισσός/Δηµοτική 2 (Beach Bar corali)
  3. Ιερισσός/Δηµοτική 3 (Beach Bar Reload)
  4. Καµπούδι 1 (Ξενοδοχείο Άκραθως)
  5. Καµπούδι 2 (Ξενοδοχείο Θεοξένια)
  6. Καµπούδι 3 (Ξενοδοχείο Ακτή)
  7. Ουρανούπολη 1 (Ξενοδοχείο Ξενία)
  8. Ουρανούπολη 2 (Ξενοδοχείο Αετών Μέλαθρον)
  9. Ουρανούπολη 3 (Ξενοδοχείο Αριστοτέλης)
  10. Άγιος Παύλος (Ξενοδοχείο Αλέξανδρος)
  11. Αμμουλιανή –( Ξενοδοχείο Πόρτο Άγιο)
  12. Αμμουλιανή – Αλυκές (Κάμπινγκ Αλυκές)
  13. Νέα Ρόδα 2 (Beach Bar Ξέρξης)
  14. Κάμπος Πυργαδίκια (Beach Bar Coco Ammos)
  15. Ολυμπιάδα- (Κεντρική Παραλία Ολυμπιάδας)
  16. Mount Athos Ιερισσού- (Ξενοδοχείο Mount Athos)

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Φέτος καταφέραμε να έχουμε παραπάνω γαλάζιες σημαίες στο Δήμο μας, από ότι πέρυσι και πιστοί στην υπόσχεση που έχουμε δώσει για τη προώθηση της απαράμιλλης ομορφιάς του τόπου μας, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για βράβευση ακόμη περισσοτέρων ακτών του Δήμου Αριστοτέλη με Γαλάζια Σημαία στο μέλλον, προσβλέποντας ακόμα και στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στην Ελλάδα. Άλλωστε η βραβευμένες ακτές, δίνουν την ευκαιρία μιας ευγενούς άμιλλας μεταξύ των ελληνικών δήμων, που σαν αποτέλεσμα μπορεί να έχει μόνο το συνολικό κέρδος της Χαλκιδικής μας και συνολικά της χώρας μας, σε ελκυστικότητα και τουριστική ανάπτυξη.»

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 19/5/2021]