ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΕΣΤΙΑΣΗ, ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

“Παρουσιάσαμε την Πέμπτη,22 Απριλίου 2021, σε συνεργασία με τη νεοσύστατη SYMPRAXIS επαγγελματιών του Δήμου Αριστοτέλη, τη φιλοσοφία και το «δρόμο» που θα ακολουθήσουμε, ώστε να προωθήσουμε με όρους επαγγελματικής επάρκειας την τοπική αυθεντικότητα, συνδέοντας την πρωτογενή παραγωγή με την ξενοδοχία.

Εφαλτήριό μας σήμερα είναι η ανάπτυξη του οινοτουρισμού, σε έναν τόπο όπου ο οινικός μύθος και οι εικόνες του Άθωνα συνθέτουν παγκόσμια μοναδικότητα.

Συνδετικός κρίκος αυτής της κληρονομιάς με το προϊόν του Δήμου Αριστοτέλη είναι οι οινότοποι, οι αμπελώνες, τα τσιπουροκάζανα και τα οινοποιεία που συναντά κανείς στην Αρναία, τη Μεγάλη Παναγία, το Γομάτι και την Ιερισσό – σταθμούς πριν από την Αγιώνυμη Πολιτεία.

Προτείναμε μια μεθοδολογία σύνδεσης του οίνου, του τσίπουρου και της μουντοβίνας με τα 22 τοπικά προϊόντα του Δήμου Αριστοτέλη, αλλά και με τις ξενοδοχειακές παρεχόμενες υπηρεσίες. Βασικός πυλώνας εξέλιξής της είναι η τοποθέτηση της εκπαίδευσης στο επικοινωνιακό και οργανωτικό κάδρο της πρωτοβουλίας, μέσω της οποίας οι επιχειρηματίες θα ανακαλύψουν τον τρόπο δημιουργίας ενός αναγνωρίσιμου τουριστικού προορισμού – κατά το πρότυπο διάσημων οινικών και γαστρονομικών προορισμών ανά τον κόσμο.

Καταλήξαμε ότι το επόμενο βήμα είναι η συνεργασία μας με εκείνους τους ειδικούς (masters of wine), που θα οργανώσουν τις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις και θα ορίσουν τον τρόπο εφαρμογής των επικοινωνιακών παραμέτρων της δραστηριότητάς μας.

Ο μύθος μας υπάρχει. Τον τοποθετούμε σε τροχιά ανάδειξης με το σεβασμό που του πρέπει, στοιχίζοντας την προσπάθεια του Δήμου μας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και των επιχειρήσεων μας.

Ευχαριστούμε θερμά το Alexandros Palace Hotel & Suites για τη φιλοξενία στους υπέροχους κήπους του και την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, καθώς και τους δεκάδες επιχειρηματίες που με το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους έδωσαν υπόσχεση συνεργασίας και αποδοχής.”

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 25/4/2021]