Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Τρεις Περιφέρειες ενώνουν τις δυνάμεις τους και βάζουν “πλώρη” για ένα κοινό τουριστικό αφήγημα: αυτό του θαλάσσιου τουρισμού. Πρόκειται για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι οποίες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα ενιαίο τουριστικό προϊόν, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της 1ης Δια-περιφερειακής ημερίδας με θέμα «Θαλάσσιος τουρισμός-Κρουαζιέρα-Γιώτινγκ-Κατάδυση».

Όπως άλλωστε είπε και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, με τη 1η Δια-περιφερειακή ημερίδα του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού υλοποιείται η νέα στρατηγική προσέγγιση της κυβέρνησης στην ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού και ξεκινά η γόνιμη επεξεργασία ζητημάτων που αφορούν στον θαλάσσιο τουρισμό -με ιδιαίτερη έμφαση στην κρουαζιέρα, το γιώτινγκ και την κατάδυση. «Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, για την απελευθέρωση των δυνάμεων και την βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση μορφών τουρισμού οι οποίες ανέκαθεν παρέμεναν παραμελημένες», τόνισε ο υπουργός.

Επεσήμανε δε, ότι ο θαλάσσιος τουρισμός εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της κυβέρνησης για το άμεσο μέλλον. Μια στρατηγική η οποία εστιάζει κατ’ απόλυτη προτεραιότητα στο ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού το 2021.

[ΠΗΓΗ: http://www.e-evros.gr/, 21/4/2021]