“ΝΑ «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ» ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΜΕ ΝΕΑ ΕΜΠΡΟΣΘΟΒΑΡΗ ΜΕΤΡΑ”

“Το ευρωπαϊκό ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό μας δίνει την ώθηση για να μετουσιώσουμε τη ζήτηση σε κρατήσεις, πρέπει όμως να… πιστοποιήσουμε και τη βιωσιμότητα του επιχειρείν, διότι έχουμε μπροστά μας ένα δεύτερο καλοκαίρι επιβίωσης για το ελληνικό ξενοδοχείο” σημείωσε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στην εκπομπή “Από τις έξι” και τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά.

“Η γειτονική Τουρκία έχει βγει “με φόρα” και επιδίδεται σε αθέμιτο ανταγωνισμό. Τα δωδεκάμηνης λειτουργίας ξενοδοχεία μας αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα για περισσότερο από ένα χρόνο και οι εκτιμήσεις “θέλουν” την εποχικότητα να δέχεται επισκέπτες από τον Ιούνιο. Όλοι πρέπει να βάλουμε να δυνατά μας και με ατομική ευθύνη να διατηρήσουμε “πράσινη” τη χώρα μας στον επιδημιολογικό χάρτη της Ευρώπης”, υπογράμμισε.

Ζήτησε για άλλη μια φορά να προβλεφθούν και να εφαρμοστούν νέα εμπροσθοβαρή μέτρα για περαιτέρω στήριξη του ελληνικού ξενοδοχείου και μετέθεσε τις ελπίδες για τουριστική ανάκαμψη για τα έτη 2022 – 2025 “και με δυσκολίες, αφού η κάθε επιχείρηση θα έχει να καλύψει σημαντικές απώλειες τουλάχιστον δύο ετών”.

“Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για την τουριστική ζήτηση σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή πολύ καλή. Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον και τις διμερείς συμφωνίες με Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Ρωσία και άλλες χώρες, όπως και το να αναγνωριστεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V που θα διευκολύνει τουρίστες τρίτων χωρών να μας επισκεφθούν”, τόνισε.

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 18/3/2021]