ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

200 Χρόνια Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας, 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, που υπήρξε σταθμός στην Ιστορία του Νεότερου Ελληνισμού και οδήγησε στη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους, αλλά και ταυτόχρονα ένα κορυφαίο γεγονός για την σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης.

Η Ελληνική Επανάσταση αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και όλου του κόσμου και το μήνυμά της δίνει δύναμη σε περιόδους δοκιμασίας: ο διχασμός οδηγεί σε ολέθρια αποτελέσματα ενώ όσες φορές πορευθήκαμε ενωμένοι, μεγαλουργήσαμε.

Σε αυτή την επετειακή χρονιά του 2021, θα κληθούμε όχι μόνο να τιμήσουμε την ιστορία και τις αξίες που οδήγησαν στη σημερινή Ελλάδα, ένα κράτος σύγχρονο και δημοκρατικό, αλλά και με αλληλεγγύη και ομοψυχία να οικοδομήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα για τις επόμενες γενιές και να οραματιστούμε την πορεία μας για το μέλλον.

Την 25η Μαρτίου ο Ελληνισμός γιορτάζει επίσης τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον αγώνα για Eλευθερία.

Είμαστε κληρονόμοι ενός λαμπρού παρελθόντος και καλούμαστε να είμαστε και άξιοι συνεχιστές του.

Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες!! Χρόνια πολλά Ελλάδα!!

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 22/3/2021]