ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 45 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛ-ΤΑ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλαν 45 Σύλλογοι και Φορείς του Δήμου Αριστοτέλη σχετικά με την ενίσχυση των ΕΛ-ΤΑ Ιερισσού,

Ακολουθεί η επιστολή

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΠΡΟΣ: ΕΛ-ΤΑ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ν.ΡΟΔΩΝ, Περιφερειακή Δ/νση Κεντρικής

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ, & Δυτικής Μακεδονίας

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗΣ Θεσσαλονίκη – Τ.Κ. 54106

Τηλ: 6974064085 & 6972421541

Email : kalaitzis.v@gmail.com,  & akanthios7@hotmail.com ΚΟΙΝ: ΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Ιερισσός 27- 03-21

Θέμα: Ταχυδρομικό Κατάστημα Ιερισσού

Κύριε Διευθυντά,

Έπειτα από την αποχώρηση (Εθελούσια Έξοδος) του Αγροτικού ταχυδρομικού Διανομέα και της επικείμενης του Αστικού, από το Ταχυδρομικό κατάστημα Ιερισσού, παρακαλούμε για την άμεση αντικατάσταση τους πριν δημιουργηθούν προβλήματα στην διανομή.

Ο αστικός ταχυδρόμος εξυπηρετεί την Ιερισσό (3.455 κάτοικοι), ο δε αγροτικός τα Ν. Ρόδα (1.148 κάτοικοι), Ουρανούπολη (960 κάτοικοι) και την Αμμουλιανή (542 κάτοικοι).

Η Ιερισσός είναι η έδρα του Δήμου Αριστοτέλη, άλλα και το οικονομικό, πληθυσμιακό, συγκοινωνιακό και χωροταξικό κέντρο του Δήμου Αριστοτέλη, και η μεγαλύτερη σε μόνιμους κατοίκους πόλη της Β.Α. Χαλκιδικής.

Το ταχυδρομικό κατάστημα της Ιερισσού λειτουργεί από την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912, εξυπηρετεί 1014 επιχειρήσεις, 65 ξενοδοχειακές μονάδες και πάνω από 100.000 επισκέπτες τους θερινούς μήνες. Από τα λιμάνια Ουρανούπολης και Ιερισσού διακινήθηκαν από και προς το Άγιο όρος 324.175 προσκυνητές το 2019. Γ’ια το μοναδικό κατοικημένο νησί της Κ. Μακεδονίας, την Αμμουλιανή. διακινήθηκαν από και προς 272.538 επισκέπτες από το λιμάνι της Τρυπητής.

Τέλος το Ταχυδρομικό κατάστημα Ιερισσού εξυπηρετεί τους χιλιάδες πελάτες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της EUROBANK μιας και η ανωτέρω Τράπεζα δεν έχει υποκατάστημα στον Δήμο Αριστοτέλη.

Επειδή πληροφορούμαστε ότι ο ΕΛ-ΤΑ προσανατολίζεται να συμπτύξει τα δύο δρομολόγια Αστικό και Αγροτικό σε ένα (1), παρακαλούμε να λάβετε υπ’ όψη σας ότι:

Ο πληθυσμός των οικισμών αναφέρεται στο 2011. Οι πραγματικοί αριθμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι και αφορούν μόνο τους μόνιμους κατοίκους. Αν υπολογίσετε τους παραθεριστές τους προσκυνητές και τους επισκέπτες προς την Νήσο Αμμουλιανή, θα διαπιστώσετε ότι ένας (1) και μόνο Ταχυδρόμος είναι φύσει αδύνατον να εξυπηρετήσει μια τεράστια περιοχή γεμάτη επιχειρήσεις και ξενοδοχειακές μονάδες και τον αντίστοιχο όγκο αλληλογραφίας (επιστολών, δεμάτων, ταχυδρομικών επιταγών, συντάξεων, λογαριασμών ΔΕΗ, ΟΤΕ, ύδρευσης)

Έπειτα από τα ανώτερα παρακαλούμε για την άμεση πρόσληψη δύο (2) υπαλλήλων, εάν δεν’ είναι δυνατή η αντικατάσταση των αποχωρούντων με δύο (2) μόνιμους και επίσης επειγόντως πρέπει να προσληφθεί ένα άτομο εσωτερικής εκμετάλλευσης επειδή η προϊσταμένη έχει μείνει μόνη και οι ανάγκες είναι μεγάλες για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Ευχαριστούμε

Με τιμή

Τα Τοπικά Συμβούλια Ιερισσού, Ν. Ρόδων, Ουρανούπολης, Αμμουλιανής,

[Ακολουθεί κατάλογος 45 Συλλόγων και Φορέων του Δήμου Αροστοτέλη με υπογραφές και σφραγίδες]

( Photo: Γραμματόσημα της σειράς “Εκστρατείας” σφραγισμένα στο Ταχυδρομείο της Ιερισσού το 1915 – αρχείο Κυττάρου Ιερισσού).

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 30/3/2021]