ΘΩΜΑΪΔΗΣ : ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΙΙΚΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ ΣΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, εξήγησε ότι λόγω των εμβολιασμών στις μεγάλες ηλικίες μειώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων και όπως είπε οι ηλικίες των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες είναι από 30 εως 60 ετών .

Σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Λάρισα δείχνουν τα λύματα σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας Νίκο Θωμαΐδη.

Όπως είπε στις περιφέρειες αυτές θα αυξηθούν τα κρούσματα, ενώ υπογράμμισε ότι ακόμα δεν έχει μπει μέσα η παράμετρος Τσικνοπέμπτη.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ενδέχεται από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας να έχουμε μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Ανέφερε ακόμα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι σε συγχρωτισμό θα υπάρχει διασπορά, η οποία όπως είπε ξεκινά από χαμηλότερες ηλικιακές ομάδες.

Γιατί μειώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας

Την ανησυχία της, για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και την κατάσταση στο ΕΣΥ, εξέφρασε μιλώντας στην ίδια πηγή, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι η μεταδοτικότητα έχει αυξηθεί κατά 40% με 60% λόγω των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Παράλληλα, σημείωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα των κρεβατιών στα νοσοκομεία, καθώς η κάλυψη χθες ήταν στο 91%.

Υπογράμμισε ακόμα ότι λόγω των εμβολιασμών στις μεγάλες ηλικίες μειώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων και όπως είπε οι ηλικίες των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες είναι από 30 εως 60 ετών .

Ωστόσο, εξέφρασε και τον προβληματισμό της για τις ποσότητες των εμβολίων, για τι αν θα έχουμε τις δόσεις ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε την μετάδοση των μεταλλάξεων, όπως είπε.

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 10/3/2021]