ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: 61 ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ – ΈΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΣΑ

Tους 61 έφτασαν οι ιδιώτες γιατροί, μέλη του ΙΣΑ, που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν της δημόσιες δομές. «Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση και ομοψυχία στη μάχη ενάντια στην πανδημία», τόνισε ο Προέδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιριών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας αύριο στις 10 το πρωί με θέμα την περαιτέρω ενσωμάτωση των ιδιωτών ιατρών στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μέχρι στιγμής, 61 ιδιώτες γιατροί μέλη του ΙΣΑ έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές. Επίσης, τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ τίθενται σύσσωμα στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας για να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της πανδημίας και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτή την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Η κριτική και η εσωστρέφεια είναι για την επόμενη ημέρα.

Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί το κρίσιμο αυτό διάστημα έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία.

Με ενότητα και ομοψυχία θα δώσουμε τη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα», τόνισε ο κ. Πατούλης.

(φωτό: Eurokinissi)

[ΠΗΓΗ: https://www.liberal.gr/, 21/3/2021]