TΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΠΑΝΑΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΚΤΕΣ ΜΑΣ

Tην Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 επανασυντονίζουμε τους δέκτες μας (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή), καθώς πλέον το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μεταδίδεται σε νέες συχνότητες. Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να επαναφέρουμε τον δέκτη μας στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί από κοινού και από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση, όπως αυτή προβλέπεται από τον ανανεωμένο Χάρτη Συχνοτήτων που εκπόνησε η Πολιτεία.

Σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» της Πολιτείας (Κοινή Υπουργική Απόφαση 18/2020, ΦΕΚ Β’ 1752, 7/5/2920) και του κοινού χρονοδιαγράμματος της ΕΡΤ και της DIGEA, επόμενος γεωγραφικός σταθμός για τη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση είναι οι περιφερειακές ενότητες Δράμας, Θάσου, Καβάλας, Ξάνθης, Σερρών και τμήματος της Ροδόπης.

Επομένως θα πρέπει να προβούν σε επανασυντονισμό οι τηλεθεατές των περιοχών που ο δέκτης τους λαμβάνει από το κέντρο εκπομπής της Θάσου και εξυπηρετεί το ανατολικό τμήμα της Χαλκιδικής.

Πώς γίνεται ο επανασυντονισμός;

Σημειώστε ότι κάθε μοντέλο συσκευής διαφέρει γι’ αυτό και μπορεί να ακολουθείται διαφορετική διαδικασία ρύθμισης των καναλιών. Τα παρακάτω βήματα αποτυπώνουν τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα λεκτικά, συνεπώς για πιο συγκεκριμένη πληροφόρηση θα χρειαστεί να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής σας.

Για την πραγματοποίηση του συντονισμού χρειάζεται να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

(1)   να μεταβείτε στο μενού του δέκτη σας

(2)    να επιλέξετε «Εγκατάσταση» αν διαθέτετε αποκωδικοποιητή ή «Ρυθμίσεις» αν διαθέτετε τηλεόραση με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή

(3α)  να πραγματοποιήσετε αυτόματο συντονισμό, όπου ο δέκτης αναζητά και αποθηκεύει στη  μνήμη όλα τα διαθέσιμα προγράμματα

(3β) είτε να πραγματοποιήσετε χειροκίνητο συντονισμό, όπου αποθηκεύει στη μνήμη τα προγράμματα συγκεκριμένης συχνότητας.

(4)   στο τέλος της αναζήτησης πατάτε ΟΚ/ ΝΑΙ

(5)    Επιλέγετε Έξοδο (Exit) ώστε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα που επιθυμείτε.

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 24/2/2021]