ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ”ΕΙΔΙΚΟΙ” ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ: ”ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!”

Ούτε φέτος θά κάνουμε Πάσχα σύμφωνα με την Κυβέρνηση και τους ”ειδικούς”. Αρχικά το πρώτο μήνυμα το ”έριξε” χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου και μίλησε για τον κορονοϊό, τα μέτρα της κυβέρνησης και αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι Πάσχα δεν θα κάνουμε ούτε φέτος όπως είχαμε μάθει. 

«Παραμένω άνθρωπος σκοπού», τόνισε και ανέφερε ότι τον «ξεκουράζει» να βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο. «Θα ήθελα περισσότερο χρόνο με τις κόρες μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ωστόσο σημείωσε ότι «Πάσχα δεν θα κάνουμε όπως είχαμε μάθει ούτε φέτος».

Να ξεχάσουμε το Πάσχα χωρίς περιορισμούς, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

«Δεν θα κάνουμε Πάσχα. Με τη μείωση των εμβολίων και αυτόν τον αριθμό των εμβολιασμών, πώς θα κάνουμε Πάσχα χωρίς μέτρα; Η χαλάρωση θα είναι να παραγγείλουμε ένα αρνί ή να ψήσουμε με την οικογένεια στη βεράντα και να καθίσουμε να το φάμε ακούγοντας μουσική», δήλωσε η κ. Παγώνη.

Ξεκαθαρίζει ότι ένα ολικό lockdown «πάντα θα υπάρχει στο τραπέζι». Από τι θα εξαρτηθεί; «Οι παράμετροι που θα έχουμε για μια εβδομάδα. Αν έχουμε πάνω από 1.000 κρούσματα, αν έχουν καλυφθεί οι ΜΕΘ, τότε στο τραπέζι θα μπουν πολλά πράγματα. Γι’ αυτό λέω, πρέπει να γίνονται πολλά τεστ για να γίνεται ιχνηλάτηση».

Σχολιάζοντας τις ουρές έξω από καταστήματα, είπε: «Δεν είχαμε να φορέσουμε τίποτα σπίτι μας και βγήκαμε όλοι να ψωνίσουμε;»

Ξεκαθάρισε ότι αν δεν δει τη μελέτη της τρίτης φάσης για το κινεζικό και το ρωσικό εμβόλιο, η ίδια δεν θα έκανε κανένα από τα δύο.

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 2/2/2021]