ΣΕ ΑΝΟΔΙΚΟ ΤΕΜΠΟ ΟΙ ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, ανακάμπτοντας από τη χειρότερη εβδομαδιαία τους πτώση από τον Οκτώβριο, με τη στήριξη των μετοχών του μεταλλευτικού κλάδου που επωφελούνται από τη ραγδαία άνοδο του ασημιού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,96% στις 399, 64 μονάδες, με τις μετοχές των Fresnillo, Polymetal International και Noliden να συμβάλουν στην άνοδο.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 1,18% στις 13.592 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,83% στις 6.460 μονάδες. Στο Παρίσι, ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,98% στις 5.452 μονάδες. 

Στην Ιταλία, ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,85%, ενώ ο IBEX κινείται ανοδικά κατά 0,88%. 

Το ασήμι έχει βρεθεί στο επίκεντρο της φρενίτιδας των διαδικτυακών αγορών από τους retail traders που ώθησε τις αξίες των assets που είχαν σορτάρει οι μεγάλοι διαχειριστές funds.

Ο Stoxx 600 ολοκλήρωσε την προηγούμενη εβδομάδα με απώλειες άνω του 3%, εν μέσω ανησυχιών για την αργή διανομή των εμβολίων για τον κορονοϊό.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας υποχώρησαν περισσότερο του αναμενόμενου τον Δεκέμβριο καιώς η απόφαση ενίσχυσης των μέτρων του lockdown, έπληξε τις καταναλωτικές δαπάνες στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

[ΠΗΓΗ: https://www.insider.gr/, 1/2/2021]