ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ: ΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο κ. Καπραβέλος  ζήτησε άμεση λήψη μέτρων και όχι αυστηριοποίηση των ελέγχων κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος μεταφέρει την εικόνα που επικρατεί στις κλίνες του νοσοκομείου υπογραμμίζοντας την οριακή κατάσταση που βρίσκεται το σύστημα υγείας της χώρας λόγω της πανδημίας του κορoναϊού ενώ το ιικό φορτίο των λυμάτων είναι αυτό που ανησυχεί κυρίως τους τους επιστήμονες.

Ο κ. Καπραβέλος  ζήτησε άμεση λήψη μέτρων και όχι αυστηριοποίηση των ελέγχων κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και ειδικά ατόμων μικρότερης ηλικίας.

«Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε το ιικό φορτίο. Τα όρια της αντοχής μας δεν είναι μεγάλα. Αν κάτι συμβεί, η κατάρρευση του συστήματος θα είναι μεγαλύτερη από τον Νοέμβριο». Όσον αφορά το ενδεχόμενο να επιβληθεί καθολικό lockdown και στη Θεσσαλονίκη για να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι «αν καθυστερήσουν τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ολέθρια αποτελέσματα».

Ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να ελέγξουμε τον συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς αλλά και τον αριθμό ατόμων στις τάξεις.

«Πρέπει να σπάσουμε τις αλυσίδες μετάδοσης» επανέλαβε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στο Οpen και επισημαίνοντας ότι η «κατάσταση θα ξέφευγε 100%» αν δεν λάμβανε η κυβέρνηση την απόφαση για νέα μέτρα με καθολική καραντίνα μετά την αύξηση των κρουσμάτων από τον κορονοϊό.

«Θα εχουμε διπλασιασμό κρουσμάτων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αν δεν παρθούν μέτρα. Τα περιθώρια στην Αττική είναι πολύ μικρά.  Καλό θα ήταν να παραταθεί το lockdown για μία εβδομάδα» υπογράμμισε, ενώ όσον αφορά τη χρήση διπλής μάσκας σημείωσε ότι θα βοηθήσει στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 12/2/2021]