ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΊΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΑ TOURISM AWARDS 2021

Για πρώτη φορά μια επιχείρηση από τον Δήμο μας, η ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α., συμμετέχει σαν διαγωνιζόμενη στα αναγνωρισμένα βραβεία Tourism Awards, τα οποία για όγδοη χρονιά έρχονται για να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις κορυφαίες πρακτικές και τις πιο καινοτόμες πρωτοβουλίες επιχειρήσεων και φορέων του ελληνικού τουρισμού. Ο Δήμος Αριστοτέλη έχει την χαρά και την τιμή να ενώνει δυο πολύ ισχυρά brand name, τον Αριστοτέλη και το Άγιο Όρος.

Η ΑΞΤΑΔΑ συμμετέχει στο διαγωνισμό για τα Tourism Awards 2021 προτείνοντας μια σύνδεση αξιών που αναδεικνύει την ιστορία του τόπου μας και προσφέρει στον επισκέπτη μια όμορφη εμπειρία ζωής με τίτλο: «Εκεί που η ομορφιά γίνεται Αγία, εκεί που τα βήματα του Αριστοτέλη συναντούν το Άγιο Όρος».

Η πρόεδρος της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α., κα Ζαμάνη Μαρία Ελένη, σχολίασε σχετικά «…Στην Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων έχει ανατεθεί ένας πολύ σημαντικός ρόλος, αυτός της διαχείρισης και της αξιοποίησης των τουριστικών ακινήτων του Δήμου Αριστοτέλη προωθώντας όμως ταυτόχρονα και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Το Άλσος Αριστοτέλη το οποίο είναι αφιερωμένο στο μεγάλο φιλόσοφο και το Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού, στο οποίο φιλοξενούνται η έκθεση ζωγραφικής του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Ευθύμιου Βαρλάμη «ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ για όλους»  καθώς και η 3D αίθουσα προβολών που προβάλει κατά παγκόσμια αποκλειστικότητα το τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ «Φως Μοναχοίς Άγγελοι», αποτελούν κάθε χρόνο πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Στόχος μας είναι να παντρέψουμε τη φιλοσοφία του Αριστοτέλη με τις αξίες του Αγίου Όρους. Άλλωστε όπως πίστευε και ο Ευθύμιος Βαρλάμης το Άγιο Όρος είναι η φυσική εξέλιξη των μεγάλων φιλοσοφικών σχολών της ελληνικής αρχαιότητας, είναι μια ζωντανή κιβωτός του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. H συμμετοχή μας στα βραβεία Tourism Awards 2021, είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο και να παρουσιάσουμε στο ευρύ κοινό δυο παγκόσμια σύμβολα διαφορετικών εποχών που όμως είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Γιατί ο Δήμος Αριστοτέλη δεν προσφέρει μόνο φυσικό πλούτο στους επισκέπτες του αλλά και μια εμπειρία ζωής που θα τους ακολουθεί για πάντα…»

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 16/2/2021]