ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ (Συνέντευξη)

Κυρία Ζαμάνη…Τι είναι η axtada;

H Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων του Δήμου Αριστοτέλη (ΑΞΤΑΔΑ ΔΑΕ) είναι η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία στην οποία ο Δήμος Αριστοτέλη, που είναι ο κύριος μέτοχος με 100%, έχει εμπιστευτεί την εμπορική εκμετάλλευση μεγάλου μέρους των τουριστικών ακινήτων του.

Πόσο καιρό δραστηριοποιείται;

Η Δημοτική Επιχείρηση ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2008 με την επωνυμία «Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Σταγείρων- Ακάνθου  Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΞΤΑΣΑ ΔΑΕ) και το 2011 με τις αλλαγές που επέφερε ο Καλλικράτης μετονομάστηκε σε «Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία»(ΑΞΤΑΔΑ ΔΑΕ)

Ποιος είναι ο απολογισμός της δράσης της, έως σήμερα;

Η ΑΞΤΑΔΑ ΔΑΕ διαχειρίζεται με ιδίους πόρους το Άλσος Αριστοτέλη στα Στάγειρα, την Αίθουσα Τρισδιάστατων Προβολών στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού, το Camping Ierissos, το parking Ουρανούπολης, το ταχύπλοο σκάφος «Αμμουλιαννή 2003», 2  ξενοδοχειακές μονάδες και 11 beach bar, αναψυκτήρια και εστιατόρια, σε διάφορα χωριά του Δήμου τα οποία, αφού τα νομιμοποίησε και τα αναβάθμισε, τα εκμισθώνει μέσω δημοπρασιών σε αυτούς.

Κάθε χρόνο με την έναρξη της τουριστικής περιόδου προσλαμβάνει μέσω ΑΣΕΠ 15 άτομα εποχικό προσωπικό για την κάλυψη των εποχικών  αναγκών του Άλσους, του Camping, του parking  και της αίθουσας τρισδιάστατων προβολών,   ενώ το μόνιμο προσωπικό που καλύπτει τις υπόλοιπες ανάγκες ανέρχεται στα 11 άτομα. Προσφέρει έτσι στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, ιδιαίτερα των νέων που το καλοκαίρι αναζητούν μια εποχιακή εργασία.  

Όσον αφορά το Camping Ierissos ήταν μια εγκαταλειμμένη έκταση, που λειτουργούσε ως κάμπινγκ τη δεκαετία ΄70 -΄80. Ανακατασκευάστηκε πλήρως το 2003 και σήμερα διαθέτει 80 θέσεις τροχόσπιτων ενώ έχει και δυνατότητα φιλοξενίας 30 σκηνών. Στο camping διαμένουν  μόνιμοι πελάτες, οι οποίοι είναι χρόνια στο κάμπινγκ και αποτελούν μέρος της τοπικής κοινωνίας. Δε διαθέτει καταστήματα, γιατί η πολιτική μας δεν είναι να δημιουργήσουμε ανταγωνιστικό περιβάλλον, αλλά να προσελκύσουμε  κόσμο, ο οποίος στην συνέχεια θα ενισχύσει την τοπική αγορά. 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 1/2/2021]