ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ

Η Ελληνικός Χρυσός αφήνει έντονο αποτύπωμα στην κοινωνία της Χαλκιδικής μέσω χορηγιών και δωρεών

Αν και η ίδια η εταιρεία δεν δίνει και ιδιαίτερη έμφαση στις ανακοινώσεις που εκδίδει στα πλαίσια του προγράμματος εταιρικής ευθύνης περί των δωρεών και χορηγιών της, ο ουσιαστικός αντίκτυπος αυτών των ενεργειών ξεπερνάει κατά πολύ μια τυπική εταιρική υποχρέωση για να υπάρχουν εγγραφές στις ετήσιες εκθέσεις εταιρικής ευθύνης.

Πρόσφατα είχαμε ακόμη μια δωρεά προς το Δήμο Αριστοτέλη, συνολικής αξίας €190.000, η οποία περιελάμβανε 600 κάδους απορριμμάτων, 50 καλαθάκια, 50 ζαρντινιέρες, 100 παγκάκια και υδραυλικό υλικό. Αυτά σαν μια συμβολή στην προσπάθεια του Δήμου για την αναβάθμιση των υποδομών στην περιοχή.

Βέβαια, αυτή η ενέργεια έρχεται να προστεθεί στην δωρεά 155.000 ευρώ πριν από 3 περίπου μήνες για επισκευές και συντήρηση των σχολικών υποδομών στο δήμο Αριστοτέλη. Αυτό στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης των σχολικών υποδομών. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται καλύπτουν άμεσες ανάγκες 10 συνολικά σχολείων στην περιοχή του Δήμου και μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν: συντήρηση τοιχοποιίας, αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση υποστυλωμάτων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα επισκευαστούν και οι στέγες σχολικών αιθουσών που έχουν υποστεί σοβαρές φθορές. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, οι μαθητές στο Στρατώνι, το Παλαιοχώρι, τη Στρατονίκη και την Αρναία θα έχουν στη διάθεσή τους ανανεωμένες και πιο ασφαλείς σχολικές εγκαταστάσεις ώστε να εστιάζουν απρόσκοπτα στην εκπαιδευτική διαδικασία και την μάθηση.

Αλλά και στο φλέγον πρόβλημα της πανδημίας η εταιρεία δεν έμεινε άπραγη. Η Ελληνικός Χρυσός συμμετείχε, από την πρώτη στιγμή, στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συστήνοντας άμεσα έκτακτο ταμείο αρωγής με το οποίο χρηματοδότησε πρωτοβουλίες στήριξης που ξεπέρασαν τα 200.000 ευρώ, ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα και τις υγειονομικές υποδομές του δήμου Αριστοτέλη απέναντι στην πανδημία του Covid-19.

Το ταμείο αρωγής που συνέστησε η εταιρεία τροφοδότησε ένα ευρύ φάσμα έκτακτων δράσεων προσφέροντας πολυεπίπεδη στήριξη στο ΕΣΥ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται οι δωρεές μιας ψηφιακής φορητής ακτινολογικής μονάδας τελευταίας τεχνολογίας στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και 6 φορητών παρακλίνιων αναπνευστήρων στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, με συνολική αξία άνω των €110.000.

Υπενθυμίζεται ότι με δωρεές άνω των 50.000 ευρώ η Ελληνικός Χρυσός ενίσχυσε, επιπλέον, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάου, τον ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας για την εισαγωγή αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας, το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής για την στήριξη των δομών υγείας στην Θεσσαλονίκη, καθώς και την μη κερδοσκοπική εταιρεία Συμμαχία για την Ελλάδα, που συγκέντρωσε πόρους για την ενίσχυση του εξοπλισμού του ΕΣΥ πανελλαδικά.

Η αποστολή του Ταμείου Αρωγής Ελληνικός Χρυσός συμπεριέλαβε μια σειρά ενεργειών χρηματικής και υλικής ενίσχυσης των δομών υγείας των Δήμων Αριστοτέλη και Πολυγύρου, που ξεπέρασε τα 30.000 ευρώ, καλύπτοντας τα έξοδα απολυμάνσεων για πλήθος δημόσιων κτηρίων και παρέχοντας απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας σε φορείς υγείας και νευραλγικές δημόσιες υπηρεσίες.

Το συμπέρασμα είναι πως αυτή τη δύσκολη χρονιά που περάσαμε, η Ελληνικός Χρυσός χωρίς περιττές φανφάρες και τυμπανοκρουσίες έχει προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών, χορηγιών και δωρεών με γνώμονα την αναβάθμιση και υποστήριξη κοινωνικών, υγειονομικών και άλλων δομών στο Δήμο Αριστοτέλη και στην ευρύτερη περιοχή. Η δική μας θέση είναι πως αν αισθανόμαστε άβολα να δηλώνουμε δημόσιες ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη, θα πρέπει κατ΄ ελάχιστον να αναγνωρίσουμε αυτή την προσπάθεια.