ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ…

Η σπουδή της κυβέρνησης να επαναφέρει τα σκληρά μέτρα “κλειδώματος” από την επομένη της Πρωτοχρονιάς, καταδεικνύει και την ανησυχία που τη διέπει με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών που τη συμβουλεύουν.

Η λήψη καθολικών μέτρων καταδεικνύει πως υπάρχουν ενδείξεις έξαρσης της επιδημίας, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία για τον βαθμό έξαρσης και τις περιοχές που αυτή λαμβάνει χώρα.

Οπότε λαμβάνονται “τυφλά” καθολικά μέτρα με την ελπίδα να υπάρξει φρένο στον περαιτέρω πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων, αμέσως μετά την χαλάρωση της εορταστικής περιόδου.

Παρά την αισιοδοξία που διαχέει η κυκλοφορία των εμβολίων και η βαθμιαία ανοσοποίηση του πληθυσμού που θα φτάσει σε ικανοποιητικό βαθμό το επόμενο φθινόπωρο, το πρόβλημα δεν βρίσκεται πίσω μας. Κατά συνέπεια, οι επόμενοι μήνες μέχρι το μέσον την άνοιξης που αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες, παραμένουν κρίσιμοι…

Μετά την ανάσα της περιόδου των εορτών, τα “κεφάλια” ξανά  “…μέσα λοιπόν!”.

Με δεδομένο πως η περίοδος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου παραδοσιακά είναι η περίοδος του χρόνου κατά την οποία στο βόρειο ημισφαίριο παρατηρείται έξαρση των ιώσεων, δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να βρεθούμε προ ακόμη πιο δυσάρεστων εκπλήξεων.

Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο δίμηνο-τρίμηνο… Δύσκολο, τόσο για την κοινωνική μας ζωή όσο και την οικονομία.

Εν τω μεταξύ, τα σημάδια της ψυχολογικής κόπωσης στο σύνολο του πληθυσμού έχουν αρχίσει να γίνονται όλο και περισσότερα. Το ίδιο και τα σημάδια οικονομικής …κόπωσης των κατηγοριών που πλήττονται βάναυσα από το “κλείδωμα” της οικονομίας.

Επιπλέον στις τελευταίες δημοσκοπήσεις έχουν αρχίσει μετά την περίοδο “χάριτος” που απολαμβάνει κάθε νέα κυβέρνηση, τα πρώτα σημάδια φθοράς.

Τις απώλειες δεν φαίνεται ακόμη να τις κερδίζει η αντιπολίτευση και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό που αισθάνεται κάποιος εκτός δημοσκοπήσεων είναι η ένταση της “γκρίνιας” από την λαϊκή δεξιά, η οποία φαίνεται πως  αναμειγνύεται  όλο και περισσότερο με ρεύματα του λαϊκίστικου αντισυστημισμού, των “συνομωσιολόγων” και αντιεμβολιαστών…

Τα συμπτώματα ψυχολογικής κόπωσης που παρουσιάζει η κοινωνία είναι πιθανό να ενταθούν, αν στους επόμενους 2-3 μήνες επαληθευτούν οι εκτιμήσεις που μιλάνε πως έπεται η σκληρότερη περίοδος του δεύτερου κύματος της επιδημίας.

Καθώς το καλοκαίρι απέχει ακόμη, η περίοδος αυτή μπορεί να αποδειχτεί καταλύτης εξελίξεων

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, του Κώστα Στούπα, 4/1/2021]