ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΑΛΛΑΓΗ ΕΞΠΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Σύμφωνα με τον Μετεωρολογικός Σταθμός Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και μετά εισέρχονται απότομα πολύ ψυχρές αέριες μάζες και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα μεσάνυχτα και μετά συνοδεία πολύ ψυχρών βορειοδυτικών ανέμων.

Την Τετάρτη το πρωί θα ξημερώσουμε με πολύ κρύο σε σχέση με σήμερα αλλά και αύριο. Από τους 13 με 15 βαθμούς που θα έχουμε αύριο θα πέσουμε στους -2 με 2 βαθμούς την Τετάρτη το πρωί.

Επίσης την Τετάρτη το πρωί θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις με πολύ πιθανή χιονόστρωση στα ορεινά ενώ θα χιονίσει και στα παραθαλάσσια τμήματα το πρωί της παρασκευής.

Ο καιρός θα βελτιωθεί ως προς τα φαινόμενα από το μεσημέρι της Τετάρτης και μετά ενώ θα μας μείνει το πολύ κρύο και οι δυνατοί και παγεροί βορειοδυτικοί άνεμοι ενώ την Πέμπτη το πρωί θα έχουμε και πάλι παγετό με αρνητικές θερμοκρασίες σε όλη την Χαλκιδική.

Στον Πολύγυρο θα βρέχει από το μεσημέρι και μετά αύριο ενώ θα χιονίσει μέσα στην νύχτα προς την Τετάρτη. Πολύ κρύο θα έχουμε στον Πολύγυρο την Τετάρτη με την θερμοκρασία να μην ανεβαίνει πάνω από το 0 ακόμα και το μεσημέρι. Και στα νέα Μουδανιά υπολογίστε βροχές από το μεσημέρι και μετά αύριο , ενώ πολύ κρύο θα κάνει από τα μεσάνυχτα της τρίτης προς την Τετάρτη , ενώ και εδώ τα ξημερώματα και το πρωί της Τετάρτης θα χιονίσει ωστόσο το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί αλλά θα κάνει πολύ κρύο.

Όσοι θα πάτε στην λαϊκή αγορά στα Μουδανιά την Τετάρτη το πρωί να υπολογίζετε θερμοκρασίες γύρω στον 1 βαθμό πάνω από το 0 ενώ παγετό θα έχουμε την πέμπτη το πρωί.

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 25/1/2021]