ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος μιλάει για την κατάσταση της Χαλκιδικής όσον αφορά τον Κορωνοϊό και το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής στην ΕΡΤ.

Γενικώς η κατάσταση έχει αποφορτιστεί πάρα πολύ αν κρίνουμε από τις νοσηλείες που ήταν γύρω στις 70 στην Αιχμή του Δεύτερου κύματος και τη συγκεκριμένη στιγμή είναι γύρω στα 10 με 14 άτομα περίπου μαζί με άτομα στη ΜΕΘ. Αυτό είναι σχεδόν μία βελτίωση της τάξης του 80% περίπου, παρόλα αυτά όμως υπάρχει μία κίνηση Πιθανότατα μετά τις γιορτές έχει φανεί λιγάκι κατά την οποία υπάρχουν διάσπαρτα ενδοοικογενειακές κυρίως μεταδόσεις και σε κάποιους χώρους εργασίας με κυρίως επίκεντρο το πρώτο πόδι θα λέγαμε και ίσως λίγο και προς τη βάση του Δεύτερου ποδιού, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο που να είναι ανησυχητικό δηλαδή να πιέζεται ακόμα το σύστημα ή οτιδήποτε. Μπορώ να πω ότι είμαστε καλά. Σύμφωνα με αυτά που μου λέει ο ΕΟΔΥ δεν έχουμε λόγο να τους αμφισβητούμε αλλά δεν θεωρώ ότι είμαστε και Κόκκινο υπάρχει μία κινητικότητα η οποία Θέλει προσοχή βέβαια.

Για τους εμβολιασμούς είπε:

Μέχρι σήμερα εμβολιάστηκε όλο το υγειονομικό προσωπικό του δημόσιου τομέα γιατί του ιδιωτικού δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα περιμένουμε από το υπουργείο να μας στείλουνε τις λίστες. Η συμμετοχή είναι γύρω στα 60% περίπου θα λέγαμε αν βάλετε και το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν νοσήσει και δεν έχουν κάνει εμβόλια ανεβαίνει κάτι παραπάνω λίγο και κυμαίνεται. Έχει διαφορά ανάμεσα στους υγειονομικούς και μη – στο διοικητικό προσωπικό παρόλα αυτά είναι πάνω από 50%.

–Εσείς κάνατε το εμβόλιο;

Ναι καλά είμαι! Η Χαλκιδική δεν έχει μεγάλα αστικά κέντρα, δηλαδή η μεγαλύτερη πόλη είναι κωμόπολη οπότε είναι περιοχές κυρίως Χώρια. Δεν θα θελα να μαι πιο συγκεκριμένος για να μην δημιουργήσουμε ζητήματα, είναι κυρίως στο πρώτο πόδι εκεί που είναι τα μεγάλα αστικά κέντρα δηλαδή στην περιοχή της Κασσανδρείας και των Μουδανιών εκεί περίπου.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 11/1/2021]