ΧΡ. ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ (ELDORADO GOLD): “Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΕΥΡΥΘΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ”

Ο Πρόεδρος της “Ελληνικός Χρυσός”, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής στην Ελλάδα της “Eldorado Gold” κ. Χρήστος Μπαλάσκας, είχε την ευκαιρία να αναλύσει τις αρχές της υπεύθυνης μεταλλευτικής δραστηριότητας στην διαδικτυακή συζήτηση “CEOInitiative2020″, που διοργανώθηκε από το Fortune Greece και την SGT S.A..

Ο κ. Μπαλάσκας έλαβε μέρος στην ενότητα “Making Sustainability Count” και αναφέρθηκε στην πολυεπίπεδη βιωσιμότητα που διέπει την λειτουργία της “Ελληνικός Χρυσός”, από την εταιρική διακυβέρνηση μέχρι την προστασία του περιβάλλοντος, την υγεία & ασφάλεια των εργαζομένων και την διαρκή μέριμνα για την ευημερία της ΒΑ Χαλκιδικής.

Ο κ. Μπαλάσκας τόνισε πως η βιώσιμη ανάπτυξη μιας εταιρείας σε συνδυασμό με τις διαρκείς μετρήσεις των επιδόσεων της σε κάθε τομέα της αποτελεί μονόδρομο εύρυθμης λειτουργίας στις μέρες μας, προσθέτοντας πως η “Ελληνικός Χρυσός” πρωταγωνιστεί σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο κάνοντας πιστή χρήση και εφαρμογή όλων των διεθνώς πιστοποιημένων πρακτικών βιωσιμότητας.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που αναπτύχθηκε συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Ελλάδας κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο. Το κομμάτι στο οποίο συζητήθηκε η βιώσιμη ανάπτυξη αρχίζει 5: 39:00 και ολοκληρώνεται στο 6:06:00. Μεταξύ άλλων ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν το σήμερα και το αύριο της ελληνικής οικονομίας.