ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ – ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η Ελληνικός Χρυσός επιχειρεί στα Μεταλλεία Κασσάνδρας στην ΒΑ Χαλκιδική βασισμένη στην θεμελιώδη και αδιαπραγμάτευτη αρχή της υπεύθυνης μεταλλευτικής δραστηριότητας. Στην πράξη αυτό μεταφράζεται σε μια δραστηριότητα που υπηρετεί την βιώσιμη ανάπτυξη σε όλες της τις εκφάνσεις, τόσο δηλαδή στο επίπεδο της προστασίας του περιβάλλοντος όσο και στην καίρια και πολυεπίπεδη ενίσχυση της κοινωνίας που την φιλοξενεί. Καλλιεργώντας την αρμονική συνύπαρξη της μεταλλευτικής δραστηριότητας με την κοινωνική πρόοδο, η Ελληνικός Χρυσός βρίσκεται σε συστηματική διαβούλευση με τις τοπικές κοινότητες, αρχές και κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη, αποτέλεσμα της οποίας είναι μια σειρά δράσεων με γνώμονα την διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής και της κοινωνικής συνοχής στην περιοχή, οι οποίες περιλαμβάνουν έργα υποδομών, ενίσχυση των δομών υγείας, της κοινωνικής προστασίας και της ασφάλειας, προαγωγή του τουρισμού, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, ενδυνάμωση των επαγγελματιών του τόπου.

Μεταξύ άλλων, το 2019 η Ελληνικός Χρυσός συνέχισε για 2η συνεχή χρονιά την συνεργασία της με τον καταξιωμένο με κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό φορέα eduACT υλοποιώντας το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Επιστήμονες στο Δήμο Αριστοτέλη» με στόχο την ανάπτυξη ποικίλων δεξιοτήτων σε παιδιά, εφήβους αλλά και ενηλίκους που κατοικούν στον Δήμο Αριστοτέλη. Συνεχίστηκε, επίσης, η συνεπής ετήσια χρηματική ενίσχυση της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης για το κρίσιμο έργο που έχει αναλάβει για την πυροπροστασία της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποιώντας υπερπτήσεις ανίχνευσης εστιών φωτιάς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επιπλέον, ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο έργο ανακαίνισης των παιδικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού, κατασκευάστηκαν παιδικές χαρές και γήπεδα σε διάφορες περιοχές του Δήμου Αριστοτέλη, ενώ πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης σε δημόσια κτήρια και εκκλησίες καθώς και δωρεές φυτών για δενδροφυτεύσεις των κοινοτήτων της περιοχής.

Όπως κάθε χρόνο, η εταιρεία στήριξε οικονομικά πλήθος τοπικών εκδηλώσεων και αθλητικούς συλλόγους της περιοχής, καθώς και τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης δρόμων και διευθέτησης ρεμάτων, ενώ παρείχε την οικονομική κάλυψη ιατρικών υπηρεσιών στον Δήμο Αριστοτέλη. Τέλος, εκτάκτως, η Ελληνικός Χρυσός συνέδραμε καθοριστικά τις τοπικές αρχές για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής τον Νοέμβριο του 2019.

Την φετινή, ιδιαίτερα δύσκολη για όλους μας χρονιά, η Ελληνικός Χρυσός ενίσχυσε πολύπλευρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας με έμφαση στην Βόρεια Ελλάδα, στηρίζοντας νοσοκομεία αναφοράς και δομές υγείας σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Δήμο Αριστοτέλη. Η εταιρεία συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στην εθνική μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συστήνοντας έκτακτο ταμείο αρωγής προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις πρωτοβουλίες της, τόσο για την υποστήριξη των υγειονομικών υποδομών του Δήμου Αριστοτέλη στην ΒΑ Χαλκιδική, όπου και δραστηριοποιείται, όσο και για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με έμφαση στην Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Η χρηματική αξία της συνεισφοράς ξεπέρασε τα €250.000, συμπεριλαμβάνοντας δωρεές ιατρικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας για ΜΕΘ, καθώς και πλήθος μέσων ατομικής προστασίας.

[ΠΗΓΗ: https://halkidikivoice.gr/, 22/12/2020]