ΜΕ 59 .000 ΕΥΡΩ ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Σημαντικές δωρεές προς το νοσοκομείο Πολυγύρου, έκαναν οι Δήμοι της Χαλκιδικής λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχθηκε το σύστημα υγείας.

Με γνώμονα λοιπόν αυτή την δυσμενή εξέλιξη ήδη έχουν γίνει οι όλες εκείνες οι ενέργειες με αποφάσεις από τις οικονομικές επιτροπές καθώς και στην συνέχεια από τα Δημοτικά συμβούλια με τις συνεδριάσεις που προβλέπονται ώστε να παρθούν σύννομες αποφάσεις. Ειδικότερα ο πέντε Δήμοι της Χαλκιδικής θα δώσουν τα ακόλουθα χρήματα με την αγορά υλικού ως δωρεά:

  • Δήμος Αριστοτέλη: 11.000 ευρώ
  • Δήμος Πολυγύρου: 12.000 ευρώ
  • Δήμος Σιθωνίας: 6.000 ευρώ
  • Δήμος Νέας Προποντίδας 12.000 ευρώ
  • Δήμος Κασσάνδρας: 17.000 ευρώ

Συγκεκριμένα τη δωρεά 12.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου ανήκουν και τα Κέντρα Υγείας Ν. Μουδανιών και Ν. Καλλικράτειας που λειτουργούν στον Δήμο Νέας Προποντίδας, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο με την 314/2020 απόφασή του.

Η δωρεά θα γίνει με την μορφή προμήθειας ιατρικού εξοπλισμού και ιατροφαρμακευτικού υλικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η προμήθεια θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο και τα υλικά θα παραδοθούν στο Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Ο Δήμος Κασσάνδρας χορηγεί υλικοτεχνικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19 αξίας 17.000€.

Στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του covid-19 όπου τα κρούσματα αυξάνονται και καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες θανάτων συμπολιτών μας, η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής με υλικοτεχνικό εξοπλισμό κρίνεται ως κάτι περισσότερο από αναγκαία.

Στη βάση αυτή, ο Δήμος Κασσάνδρας με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του προχώρησε σε δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής για να βοηθήσει στην ενίσχυση των προσπαθειών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Κασσάνδρας χορηγεί στο Νοσοκομείο 50 test ταχείας ανίχνευσης κρουσμάτων (rapid test) αξίας 2740.10 € πλέον Φ.Π.Α και ειδική κάψουλα αποστείρωσης Pro Medical UV- 5200, αξίας 15.000 € πλέον Φ.Π.Α. 

Ο Δήμος Κασσάνδρας στηρίζει τις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας του covid-19 και ενισχύει τον εξοπλισμό του Γ.Ν.Χ. προς όφελος των πολιτών της Χαλκιδικής.

Είναι χρέος μας να βοηθήσουμε στη δράση κατά της πανδημίας με κεντρικό στόχο την προστασία της δημόσιας Υγείας.

Ο Δήμος Πολυγύρου, μετά από απόφαση της οικονομικής επιτροπής, προχωρά στην αγορά ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ για τον άμεσο έλεγχο του Covid-19, συνολικού κόστους Δώδεκα χιλιάδων ευρώ (12.000), τα οποία θα παραχωρηθούν, υπό μορφή δωρεάς, στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Παράλληλα, στα πλαίσια της συνεχούς πρόληψης αλλά και λόγω της συνεχιζόμενης επέλασης της πανδημίας, θα προμηθευτεί χίλια (1.000) rapid test, που θα διενεργήσει ΔΩΡΕΑΝ στους πολίτες του. Ο Δήμαρχος Α. Ζωγράφος δήλωσε τα ακόλουθα: Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή και είναι απαραίτητο να πρυτανεύσει η λογική και η ατομική ευθύνη σε όλα τα επίπεδα. Το διάστημα αυτό οι αντοχές όλων μας δοκιμάζονται.

Με σύνεση και υπευθυνότητα θα τα καταφέρουμε. Ξέρουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε.

Ας τα εφαρμόσουμε! Ανάθεση 6.000 ευρώ για αγορά αντιδραστήρων μετά από απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Σιθωνίας και από υπόδειξη του Γενικού νοσοκομείου Χαλκιδικής, προχώρησε ο Δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

Ο ίδιος μας δήλωσε ότι η κεντρική εξουσία παρά το γεγονός ότι δεν έχει ενισχύσει τον Δήμο του που υπέστη μείωση εσόδων κατά 70%. 

Τέλος το Δημοτικό συμβούλιο Αριστοτέλη ύστερα από πρόταση της Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Στέλιου Βαλλιάνου, θα ενισχύσει σε υλικοτεχνική υποδομή το Νοσοκομείο Πολυγύρου με 11.000 ευρώ. Ειδικότερα τη δωρεά 200 αντιδραστηρίων – τεστ ελέγχου για covid 19 (αξίας 11.000 ευρώ) στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής ενέκρινε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη, μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου κ. Στέλιου Βαλιάνου.

Η δωρεά πραγματοποιείται σε συνέχεια σχετικής επιστολής της Διοίκησης του Νοσοκομείου, με την οποία παρέθεσε τις σχετικές ανάγκες του. Ακόμα και η μικρότερη ενίσχυση του ιατρικού δυναμικού που δίνει στην πρώτη γραμμή τη μάχη κατά της πανδημίας, μπορεί να βοηθήσει στον έγκαιρο εντοπισμό κάποιου περιστατικού και στη σωτηρία μιας ζωής.

Σ` αυτή την ευθύνη ανταποκριθήκαμε συνολικά ως Δημοτικό Συμβούλιο, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, υπερβαίνοντας φυσικά το γεγονός ότι η ευθύνη για την επάρκεια υλικών των δομών του ΕΣΥ, βαρύνει πρωτίστως την Πολιτεία. Στον πόλεμο κατά του αόρατου εχθρού που μας περιβάλλει, δεν περισσεύει κανείς.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 2/12/2020]