ΕΙΔΙΚΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΚΑΙ ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΕΣΤ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΌΡΟΥΣ

Σε συνεργασία με την Ιερά Επιστασία και τον διοικητή του Αγίου Όρους, Αθανάσιο Μαρτίνο άμεσα μέτρα προστασίας λαμβάνει ο όμορος δήμος Αριστοτέλη σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην αθωνική χερσόνησο.  

Όπως τόνισε ο δήμαρχος της περιοχής, Στέλιος Βαλιάνος στο GRtimes.gr έχει ήδη χορηγηθεί άδεια εγκατάστασης ειδικών κοντέινερ και σκηνών στα λιμάνια της Ιερισσού και της Τρυπητής καθώς επίσης και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Ουρανούπολη, προκειμένου να διεξάγονται προληπτικά τεστ σε όσους εισέρχονται στο Άγιο Όρος. 

“Βέβαια προς το παρόν δεν υπάρχει μέριμνα για όσους βγαίνουν, ωστόσο βρισκόμαστε σε άμεση συνεργασία τόσο με τον κ. Μαρτίνο όσο και με την Ιερά Επιστασία και σύντομα αναμένεται να λυθεί και αυτό το ζήτημα” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλιάνος. 

Πρόσθεσε δε, ότι “έτσι κι αλλιώς μέτρα έχει πάρει και η κυβέρνηση που είναι και αρμόδια για αυτά, αλλά συμβάλλουμε και εμείς σε ότι μπορούμε για να εξομαλυνθεί η κατάσταση”. 

Τρεις ή τέσσερις μοναχοί θα διακομιστούν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Αν και η κατάσταση αναφορικά με την Covid-19 και τον αριθμό νέων κρουσμάτων φαίνεται να παρουσιάζει ύφεση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, η κατάσταση στο Άγιο Όρος εξακολουθεί να είναι δύσκολη. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του GRtimes.gr κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να μεταφερθούν από το Κέντρο Υγείας σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τρεις ή τέσσερις μοναχοί λόγω έλλειψης οξυγόνου, ενώ ένας μοναχός που είχε σχέση με το Άγιο Όρος αν και διέμενε στη Μεγάλη Παναγιά, στον Ιερό Ναό της οποίας τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 41 ετών. 

Όσοι χρειάζονται άμεση νοσηλεία μετακινούνται σε νοσοκομεία 

Προς το παρόν και σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ του GRtimes.gr αυτή τη στιγμή παραμένουν σε καραντίνα έξι μονές του Αγίου Όρους, στις οποίες εμφανίστηκαν αρκετά κρούσματα. 

Να σημειωθεί ότι όσοι μοναχοί χρήζουν νοσηλείας μεταβαίνουν αρχικά στο Κέντρο Υγείας που υπάρχει στις Καρυές και στη συνέχεια εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη γίνονται διακομηδές σε νοσοκομεία είτε του Πολυγύρου, είτε της Θεσσαλονίκης, όπως αναμένεται να συμβεί σήμερα με τους τρεις ή τέσσερις μοναχούς.

 

[ΠΗΓΗ: https://15minutes.gr/, 10/12/2020]