Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Με σύγχρονα μηχανήματα εξοπλίζει τέσσερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς και της Χαλκιδικής η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Πρόκειται για τα νοσοκομεία «Θεαγένειο» και «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης και για τα Γενικά Νοσοκομεία Κιλκίς και Χαλκιδικής, που θα αποκτήσουν σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

«Πρώτο μας μέλημα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από τα νοσοκομεία και τις άλλες μονάδες υγείας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Ο εξοπλισμός με τον οποίο θα ενισχύσουμε τα τέσσερα νοσοκομεία είναι σύγχρονος και αναγκαίος, προκειμένου να βελτιωθούν οι υπηρεσίες υγείας, που λαμβάνουν οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Διαθέτουμε περισσότερα από 12 εκ. ευρώ μέσω των ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας μόνο γι’ αυτά τα τέσσερα νοσοκομεία. Στόχος μας είναι σταδιακά να καλύπτουμε τις ανάγκες όλων των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, ενισχύοντας έτσι το εθνικό σύστημα υγείας, που δοκιμάζεται και από την πανδημία του κορονοϊού, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις προκλήσεις», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, ο εξοπλισμός που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής έχει ως εξής:

Προμήθεια ενός ψηφιακού φορητού ακτινολογικού μηχανήματος με ψηφιακό ανιχνευτή ασύρματο, τριών συστημάτων ψηφιακών ανιχνευτών ασύρματων σταθερών FLAT PANEL Detector, ενός μηχανήματος δοκιμασίας κοπώσεως, ενός αξονικού τομογράφου 32 τομών με εγχυτή, προμήθεια και εγκατάσταση συγκροτήματος παραγωγής Ο2. Συνολικός προϋπολογισμός 808.000 ευρώ.

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 15/12/2020]