ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ : «ΑΧΤΙΔΑ» ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗ – ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΚ. ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ

Μικρή αχτίδα αισιοδοξίας φέρνει η μείωση κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας και καθώς διανύουμε την τρίτη εβδομάδα του lockdown και όπως όλα δείχνουν αργά αλλά σταθερά τα μέτρα αποδίδουν.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο Γκίκας Μαγιορκίνης, σήμερα στην Θεσσαλονίκη, η οποία κατέκτησε ξανά την αρνητική πρωτιά, εντοπίζονται 300 κρούσματα, ενώ στην Αττική εντοπίστηκαν 254. Την ίδια στιγμή, 88 εντοπίστηκαν στην Πέλλα και 51 στην Καβάλα.

«Ενδείξεις μείωσης των ενεργών κρουσμάτων»

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, υπάρχουν ενδείξεις μείωσης των ενεργών κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τα τεστ και τα διαγνωσμένα κρούσματα που προκύπτουν από αυτά, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι «φαίνεται ότι υπάρχει μείωση θετικότητας περίπου στο 50% σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα».

«Η μείωση είναι ιδιαίτερα αισθητή στα μεγάλα αστικά κέντρα, την Αττική και την Θεσσαλονίκη, κάτι που υποδεικνύει ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στην προσήλωση στα μέτρα στην υπόλοιπη Ελλάδα» τόνισε ο καθηγητής.

«Σαφή σημάδια μικρής βελτίωσης σε Αττική και Θεσσαλονίκη»

«Συνολικά, η Αττική την προηγούμενη εβδομάδα έδειξε σαφή σημάδια μικρής βελτίωσης, το ίδιο όμως και η Θεσσαλονίκη» σημείωσε ο καθηγητής, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «είναι αρκετά νωρίς για να βγάλουμε σαφή συμπεράσματα».

«Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να τονίσουμε ότι η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή και η τήρηση των μέτρων είναι απαραίτητη για την έξοδο από το lockdown, όποτε γίνει αυτό» δήλωσε εμφατικά το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

«Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή»

Βέβαια, όπως εξήγησε ο ίδιος, τόσο στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα, όσο και στη Θεσσαλία, υπάρχει «πολύ βαρύ φορτίο».

Παράλληλα, εξήγησε πως «η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή», υπογραμμίζοντας την σημασία της τήρησης των μέτρων μέχρι να έρθει η άρση του lockdown, χωρίς να είναι γνωστό το πότε θα συμβεί αυτό.

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις Μαγιορκίνη:

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 23/11/2020]