Γ. ΒΑΓΙΩΝΑΣ: “Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΔΕ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”

Ο Γιώργος Βαγιωνάς, Βουλευτής Χαλκιδικής, δήλωσε τα παρακάτω:

“Η εικόνα της Χαλκιδικής σε σχέση με την πανδημία, δε διαφέρει δυστυχώς από τη μεγάλη εικόνα της βόρειας Ελλάδας. 

Δύο στους δέκα πολίτες είναι φορείς, έστω ασυμπτωματικοί.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής διενεργούνται tests τόσο μοριακά όσο και rapid.

Στη Χαλκιδική, θυμόμαστε όλοι τρεις μήνες πριν τις εκλογές τον τότε Υπουργό Υγείας Πάυλο Πολάκη να εγκαινιάζει στο Γ.Ν.Χ τη μονάδα Μ.Ε.Θ. Ωστόσο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε καμία νέα πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τις Μ.Ε.Θ αλλά τις στελέχωσε με μετακίνηση ιατρών και νοσηλευτών από το ήδη υπάρχον προσωπικό του Γ.Ν.Χ. 

Αντίθετα εμείς στη ΝΔ, από την αρχή της πανδημίας εως σήμερα προσλάβαμε 45 ιατρους και νοσηλευτές για την κάλυψη των αναγκών στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής και τα Κέντρα Υγείας ενώ προσλάβαμε και 5 εξειδικευμένους εντατικολόγους για τη Μ.Ε.Θ την οποία πλέον… μετατρέψαμε σε Μονάδα Covid-19 αφού και τα προγραμματισμένα χειρουργεία αναβλήθηκαν.

Έτσι, στο Γ.Ν.Χ λειτουργεί πλέον Μονάδα Covid-19.

Στη χώρα μας, με βάση τον πληθυσμό της, έπρεπε να υπάρχουν 1200 Μ.Ε.Θ στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Από την προηγούμενη Κυβέρνηση παραλάβαμε λιγότερες από 500. Από την αρχή της πανδημίας ως τώρα η Κυβέρνηση μας έχει αυξήσει τον αριθμό των Μ.Ε.Θ που φτάνει τις 1000.

Από την αρχή της πανδημίας ως τώρα η Κυβέρνησή μας έχει προσλάβει συνολικά στο Ε.Σ.Υ 6800 γιατρούς και νοσηλευτές, μαίες και διοικητικό προσωπικό και εντός των ημερών προσλαμβάνονται 300 ιατροί εντατικολόγοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πενταετία που κυβέρνησε τη χώρα δεν είχε προσλάβει συνολικά ούτε πεντακόσιους (500).

Ο κ. Τσίπρας με ευτέλεια και ανευθυνότητα ασκεί αντιπολίτευση για τον Covid-19  δίχως να κάνει αυτοκριτική για την εγκληματική ολιγωρία της  Κυβέρνησης του στο ζήτημα της υγειονομικής θωράκισης της χώρας.

Η Ελλάδα είναι πανευρωπαικά στην 1η θέση αποτελεσματικής και έγκαιρης αντιμετώπισης του Covid-19. Το Βέλγιο,με τον αντιστοιχο πληθυσμό αδυνατεί να διαχειριστεί τον Covid-19 και μεταφέρει ασθενείς στη Γερμανία.

Σήμερα στην κορύφωση της πανδημίας η εύρεση κρεβατιού στη Μ.Ε.Θ είναι βέβαιη με μηδενικό χρόνο αναμονής”.

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 18/11/2020]