ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΥΦΑΝΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ

Ένα μουσείο αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην ιστορία και την ταυτότητα της παράδοσης ενός τόπου. Στο ίδιο πλαίσιο αναφοράς εκθέματα, ως προϊόν ανθρώπινης πρωτοβουλίας στο διάβα του χρόνου, αποκτούν μορφή προσδίδοντας αξία στις προοπτικές του σήμερα.

“Με αφετηρία την πολύχρονη παρουσία και τη σημασία του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αρναίας καθώς και του Μουσείου Υφαντικής Τέχνης Αρναίας, ειδικότερα στην πολιτιστική παρουσία της τοπικής κοινωνίας, στον ευρύτερο κύκλο της Χαλκιδικιώτικης παράδοσης, έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε δύο νέα παραδοσιακά υφαντά χαλιά της δημιουργού Αγγελικής Κεχαγιά – Τζαναλέα. Πρόκειται για προϊόντα της υφαντικής τέχνης, οι τίτλοι των οποίων «Τριανταφυλλιά» και «Αλυσίδα», με έτη κατασκευής 1950 και 1970 αντίστοιχα, εμπλουτίζουν την ποιοτική συλλογή που κοσμεί το χώρο του μουσείου.

Ο Πρόεδρος του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αριστοτέλη, κος Τζιτζιρίκας Αστέριος, εκφράζει την αμέριστη ευγνωμοσύνη του στην οικογένεια Τζαναλέα για την ευγενική χειρονομία δωρεάς των εν λόγω υφαντών.”, αναφέρει το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο- Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού.

[ΠΗΓΗ: https://blog.moudaniwn.gr/, 30/9/2020]