ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ : «ΒΡΑΖΟΥΝ» ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ 295 ΚΑΙ 291 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Με τα κρούσματα να σημειώνουν τρομακτική αύξηση, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.259, η Αττική και η Θεσσαλονίκη εξακολουθούν να παρουσιάζουν βαρύ επιδημιολογικό φορτίο

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε τα νέα κρούσματα κοροναϊού σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Όπως ανακοίνωσε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, 295 κρούσματα καταγράφηκαν στην Αττική και 291 στη Θεσσαλονίκη.

Επιθετική αύξηση προ των πυλών

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ελλάδα παρατηρείται εκθετική αύξηση προ των πυλών. «Οι αυξητικές τάσεις της πανδημίας είναι ταχύτερες εκτός Αττικής» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην Ελλάδα από την προηγούμενη εβδομάδα η επιδημία εκτινάχθηκε με μια νέα ώση από τις 300 έως τις 400 διαγνώσεις ανά μέρα σε πάνω από 700 με σαφείς ενδείξεις επέκτασης. «Οι ενδείξεις μιλάνε καθαρά για εκθετική αύξηση προ των πυλών».

Δραματική έκκληση Τσιόδρα

Δραματική έκκληση απηύθυνε από την πλευρά του ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, η διασπορά του κοροναϊού παγκοσμίως είναι αδύνατον να ελεγχθεί. «Θέλω με ήρεμη συνείδηση να πω ότι δεν χάνουμε την ελπίδα μας, εξακολουθούμε να παλεύουμε ως πολίτες με τα μέτρα που διευκολύνουν τη ζωή μας, που επιτρέπουν την κοινωνική ζωή χωρίς το απαγορευτικό, που έχει τεράστιες κοινωνικές συνέπειες» υπογράμμισε.

 

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 27/10/2020]